Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Soms komen er van die games die heel veel mensen eigenlijk niets zeggen en voor een groep hardcore fans van tevoren al een van de beste games van het decennium lijkt te worden. De nieuwste titel van het Belgische Larian Studios is er zo eentje en gelukkig hebben we gisteravond van anderhalf uur aan flink uitgebreide Baldur’s Gate 3-gameplay kunnen genieten tijdens een livestream met niemand minder dan oprichter Swen Vincke. Hierin zien we niet alleen een boel actie, maar zien we ook wat voor keuzes ons te wachten zullen staan. Je kan het hier rustig terugkijken.

Baldur’s Gate is een van de meest gevierde klassieke RPG’s en een van de grootste redenen dat BioWare uitgegroeid is tot zo’n grote naam onder RPG-fanaten. Baldur’s Gate 2 komt alweer uit 2000, dus een derde deel is behoorlijk spannend twintig jaar na dato. Wie zich zorgen maakt om de kwaliteit: dat zit wel goed met Larian. Zij hebben namelijk het immens succesvolle Divintiy: Original Sin gemaakt.

In augustus staat het begin van de Early Access-fase op de planning. Wij kunnen niet wachten na het zien van deze beelden.