Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Tijdens de PlayStation 5-onthulling kregen fans voor het eerst de aankomende game Bugsnax te zien. Bugsnax-ontwikkelaar Young Horses staat vooral bekend om Octodad, dus we weten dat we iets vreemds kunnen verwachten. Maar hoewel de trailer vermakelijk is, vertelt het eigenlijk erg weinig over wat spelers eigenlijk gaan doen. Gelukkig komt daar nu wat duidelijkheid over.

In een interview met USG vertelt Philip Tibitoski, medeoprichter en president van Young Horses, wat meer over de game. “Het is een first-person-avontuur waarin spelers in de huid kruipen van een journalist,” vertelt hij. “Aan het begin van het spel ontvang je een mysterieuze video van een avonturier die Elizabert Megafig heet. Zij vertelt dat ze Bugsnax ontdekt heeft, half insecten, half snacks. Met een groep buitenbeentjes is zij eropuit gegaan om haar ontdekking vast te leggen. De speler gaat naar het eiland, maar kan Elizabert nergens vinden. Enkel haar reisgenoten zijn er.”

Vanaf dat punt wordt Bugsnax een mysterie waarin we uit proberen te vogelen wat er met Elizabert is gebeurd en wat deze vreemde wezens nou eigenlijk zijn. Daarvoor moeten ze bestudeerd worden, wat betekent dat hun gedrag geobserveerd moet worden. Ook zullen er een paar gegeten moeten worden om de gevolgen daarvan te ontdekken. In de trailer was al te zien dat lichaamsdelen veranderen in snacks als je een Bugsnak eet.

Daarnaast zal de game goed gebruikmaken van de nieuwe PS5-controllers. “De omgeving voelen in games is altijd al leuk geweest,” vertelt hij, “maar het was naar mijn idee nooit een essentieel onderdeel. Nu kunnen fans bijvoorbeeld voelen dat een Bugsnak probeert te ontsnappen uit een val. Het maakt een groot verschil in de game.”

Er zijn honderd verschillende Bugsnax om te vangen en te bestuderen. Tibitoski geeft echter niet te veel prijs over hoe spelers ze moeten verzamelen. Wel zegt hij dat het team inspiratie heeft gekregen van Ape Escape. Dit wordt bevestigd in een tweet van producer en programmeur Kevin Geisler. Ten slotte zal deĀ Bugsnax-ontwikkelaar meer van deze wezens onthullen in de toekomst.