Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Een vraag die veel spelers stellen is, hoe hoog is de shiny-rate voor Pokémon GO Fest 2020? In een Duits interview met de website MeinMMO vertelt Michael Steranke, Director of Global Events bij Niantic, hierover. En alhoewel hij aangeeft nooit direct over shiny-kansen te praten, wil hij wel het volgende zeggen:

“Ihr wisst, wir sprechen nie direkt über Shiny-Raten oder irgendwas in diese Richtung, aber was ich sagen möchte ist, dass die Spieler mit ihrer Shiny-Ausbeute am Ende des Events sehr zufrieden sein werden.”

Hij zegt hier dat ondanks dat ze niets kunnen zeggen, spelers aan het einde van het evenement zeer tevreden zullen zijn met hun shiny-vangsten!

Dit heeft er dus alles van weg dat er een hogere shiny-rate voor Pokémon GO Fest 2020 zal zijn. Op The Silph Road is te lezen hoe hoog deze kans normaal gesproken is tijdens Safari Zone en GO Fest. Er wordt daar gesproken over een Medium Event-rate. Die ligt normaal op één op 133. Dat is ook wat wij hebben ervaren gemiddeld.

Het betreft hier zoals altijd een verwachting en een gemiddelde. Dat betekent dat sommige spelers misschien één op 1000 shiny vangen en anders één op 50.