Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Zojuist heeft The Pokémon Company tijdens een nieuwe presentatie Pokémon Unite aangekondigd. Het spel is bedoeld als eerste strategische Team Battle-game ooit in de geschiedenis van Pokémon en is duidelijk geïnspireerd op het MOBA-genre (League of Legends, Dota). In de trailer in dit bericht vind je de officiële onthulling terug. Belangrijk in het spel is dat je voor het eerst samenspeelt om het andere team te verslaan. Samenwerking is dus zeer belangrijk.

Iedere speler kiest om te spelen een eigen Pokémon, om vervolgens het gevecht aan te gaan. Het type Pokémon kent op zich geen voor- of nadelen, maar wel heeft iedere Pokémon zijn eigen eigenschappen. Om elkaar te kunnen verslaan zul je een team moeten samenstellen gedurende het spel. Dit doe je door onderweg ook Pokémon te vangen die je tegenkomt.

Pokémon Unite verschijnt later dit jaar voor de Nintendo Switch en verschillende mobiele telefoons. De game zal om te beginnen gratis zijn, maar er zullen mogelijkheden zijn voor spelers om geld uit te geven in het spel om bepaalde elementen te kopen.

Op NWTV vind je dagelijks het laatste gamenieuws, maar ook alles over Pokémon GO via onze vernieuwde pagina en op sociale media: FacebookTelegram en WhatsApp.