Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Tijdens de War Table-livestream hebben we heel veel nieuwe Marvel’s Avengers-gameplay gezien. De nadruk lag op het laten zien van hoe een typische ‘Hero Mission’ eruitziet, evenals alle aanpassingsmogelijkheden en multiplayer.

Maar eerst kregen we een trailer te zien waarin duidelijk werd dat de grote schurk van het spel M.O.D.O.K. zal zijn. Zijn organisatie probeert de mensheid meer en meer te laten twijfelen aan de Avengers en gebruikt dit om zelf de ultieme macht te verkrijgen. Voor fans van Marvel (of het vechtspel Marvel vs. Capcom 3) is hij een oude bekende, dus het is tof om hem weer eens als de grote schurk te zien.

Vervolgens zagen we hoe een typische ‘Hero Mission’ eruitziet. Dit zijn missies waarin een specifieke held in de spotlight staat en je zal de missie dan ook als die superheld voltooien. In het voorbeeld zagen we Thors terugkeer en hoe hij met meerdere bekende kameraden, zoals de Hulk en Iron Man, met een boel vijanden afrekent. Het ziet er tof uit, maar we moeten eerlijk zeggen dat het een beetje klinkt en voelt alsof Thor mensen met een plastic flesje slaat in plaats van met de machtige Mjolnir. De impact van zijn klappen mist volledig.

Verder werd er veel nadruk gelegd op de aanpassingsmogelijkheden voor je helden. Niet alleen kan je kostuums en cosmetische handelingen vrijspelen, maar ook kan je uit een boel verschillende vaardigheden kiezen en andere uitrustingsstukken gebruiken. Hierdoor zal niet iedereens Iron Man hetzelfde spelen, maar kunnen mensen zich richten op waar zij het meeste waarde aan hechten.

De aanpassingsmogelijkheden moeten volgens Crystal Dynamics perfect samenkomen door het feit dat je met meerdere superhelden op stap gaat. Je speelt er zelf maar als eentje, maar je hebt een team met je mee van AI gestuurde Avengers of andere spelers.

We moeten zeggen dat het er allemaal tof uit ziet en met name de RPG-elementen zijn iets om enthousiast van te worden. Marvel’s Avengers verschijnt 4 september dit jaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Koop je de game voor PlayStation 4 of Xbox One, dan krijg je een gratis upgrade naar de nextgen-versie.