Doorgaan naar artikel
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Al sinds de aankondiging vorig jaar op de E3 zijn we erg benieuwd naar deze bijzondere twist op het Battle Royale-genre. Tijdens IGN’s Summer of Gaming is er gisteravond de Fall Guys Minigames-trailer verschenen, waarin we kennismaken met een aantal van de absurde minigames die we gaan tegenkomen.

Ontwikkelaar Mediatonic heeft zich voor hun game laten inspireren door spelshows als Takeshi’s Castle en ‘Door Dash’ is zelfs letterlijk overgenomen uit die show. In deze minigame probeer je zo snel mogelijk door een reeks deuren te rennen, maar let wel op dat je steeds de juiste uitkiest. ‘Fall Ball’ is het best te omschrijven als Rocket League zonder auto’s en in ‘Fruit Chute’ loop je een heuvel op terwijl je allerlei soorten fruit probeert te ontwijken. Dit is slechts een kleine greep uit de maffe minigames waarin zestig spelers het tegen elkaar opnemen en slechts één de kroon weet te bemachtigen.

Helaas is er nog altijd geen harde releasedatum bekend, maar Fall Guys staat gepland voor deze zomer en verschijnt dan voor PlayStation 4 en pc.