Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Skully is een leuke, laagdrempelige adventure-game gecombineerd met puzzelachtige situaties, wat het leuk maakt voor jong en oud. We kunnen niet wachten tot de volledige game wordt uitgebracht.

Modus Games en Finish Line Games hebben de action-adventure game Skully uitgebracht waarbij de hoofdrol is weggelegd voor een doodshoofd met de toepasselijke naam Skully. We mochten alvast aan de slag met de game en wat wij ervan vonden lees je in deze preview.

De game an sich heeft een vrij eenvoudig concept. Je bestuurt een doodshoofd genaamd Skully. Je rolt door het level waarbij je onderweg zo veel mogelijk bloemen dient te verzamelen. Deze bloemen zijn vaak te vinden op eenvoudig te bereiken plekken, maar ook op verborgen plekken of op plaatsen waar je niet kunt komen als doodshoofd. Skully is voorzien van magische klei wat hem in leven houdt, maar let op voor het water, want dit is het grootste gevaar voor hem. Het water wast de klei weg waardoor hij doodgaat en dit moet je zien te voorkomen.

In de eerste levels maak je langzamerhand kennis met Skully en de besturing, welke overigens vrij laagdrempelig is. Je komt daarbij ook verschillende modderpoelen tegen waarin je de modder of klei kunt opzuigen om je levensbalk weer vol te krijgen. Gauw genoeg wordt duidelijk dat je kunt transformeren in een rotsachtig wezen met armen en benen. In deze vorm heb je de mogelijkheid om rotsen of muren kapot te slaan om zo op plekken te komen die anders niet te bereiken zijn.

Skully

Het idee is vrij simpel, maar het zorgt af en toe toch voor verrassende momenten en raadselachtige situaties om je doel te bereiken. Dit komt mede door de snelheid waarmee Skully beweegt. Je hebt dit zelf in de hand door met de stick van je controller te bewegen, maar ben je te gehaast dan schiet het doodshoofd als een speer over het level en is het extra moeilijk om de controle te houden. Je dient ook regelmatig te wisselen tussen de gedaanten, wat het ook extra leuk en afwisselend maakt. Naarmate je verder komt worden de levels ingewikkelder en krijg je steeds meer moves tot je beschikking. Zo kan je bijvoorbeeld het doodshoofd weggooien om zo een groot gat te overbruggen.

Skully

We hebben helaas nog niet de volledige game kunnen spelen, maar slechts enkele levels. In de volledige game zullen maar liefst zeven verschillende ecosystemen zijn verwerkt waarmee je te maken krijgt. Dit moet voor de nodige afwisseling en voor genoeg uitdaging zorgen. Gezien de eenvoudige besturen en het “simpele” concept is Skully geschikt voor jong en oud. Wij zijn in ieder geval aangenaam verrast door de game en zijn benieuwd wat de volledige game ons gaat brengen.

Skully ligt vanaf 4 augustus in de winkel voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.