Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Wij zijn bij NWTV op het idee gekomen om voor jullie een wekelijkse rubriek te gaan vullen met film-content zodat jullie een uitgebreid overzicht krijgen met films voor de aankomende week. We zullen deze rubriek iedere donderdag publiceren, en dus vooruitlopen op de week die komen gaat.  Her en der zul je misschien een uitzondering vinden, maar we richten ons voornamelijk op films die in onze lokale bioscopen uitkomen. Daar gaan we dan!

Somebody up there likes me.

In Somebody up there likes me krijgen we een intiem portret te zien met de legendarische gitarist Ronnie Wood. Voor de wat jongere lezers onder ons: Ronnie Wood is de gitarist van de band The Rolling Stones, een van de meeste succesvolle bands ooit. Ronnie is inmiddels al ruim de zeventig gepasseerd, maar treedt nog altijd op met zijn band. In een turbulent leven, vol gebruik van verslavende middelen, kijkt Ronnie terug op zijn 50 jarig bestaan als Rock ’n Roll-artiest en, zoals de titel al suggereert, geeft Ronnie zelf ook aan dat er iemand daarboven is die hem voorlopig nog hier wil houden. Een al met al boeiend portret van een man die meerdere levens geleefd heeft.

Les plus belles années d’une vie.

Er zijn soms films waar men blijft hopen dat er een vervolg komt, en er zijn films waarbij men dit allang niet meer verwachhte. Voor Les plus belles années d’une vie geldt het laatste. Deze film komt maar liefst 54 jaar na het originele Un homme et une femme (1966) uit. De film gaat nog steeds over dezelfde liefde tussen een weduwnaar een een weduwe. In het origineel werden zij verliefd op elkaar, maar konden ze maar moeilijk over hun eerdere problemen heen stappen. Nu droomt hij, vijftig jaar later, nog steeds van haar en kan hij haar nog steeds niet loslaten. Zijn zoon ziet dit met lede ogen en probeert hen te herenigen, en wat volgt is een bijzondere ode aan de liefde en hoe deze ook in de latere jaren van het leven nog volop kan bloeien.

Unhinged

Wanneer in een gevaarlijke verkeerssituatie wrevel ontstaat tussen een boze truckchauffeur en een moeder en zoon in een personenauto, geraken zij midden op de weg in een enorme ruzie. Wat volgt is een serie van bloedstollende achtervolgingen, ongekend gevaarlijke situaties en een vrouw die op de huid wordt gezeten en moet vrezen voor haar eigen leven. Dat al deze woede kan ontstaan door een simpel getoeter van een weggebruiker naar een ander, laat maar zien dat je je ook in het verkeer normaal moet gedragen, omdat soms de gevolgen anders niet te overzien zijn.

Stamping Ground

We schrijven 26 Juni 1970. Kralingse Bos Rotterdam. In een werkelijk bloedheet weekend verzamalen 100.000 mensen zich voor een weekendje aan festivalmuziek. Nu 50 jaar later, blijkt dit weekendje legendarisch. Het Kralingen muziek festival kreeg al snel als Engelse Titel Stamping Ground mee, en bleek het Europese antwoord op het, ook al zo legendarische, Woodstock festival in Amerika. De op dat moment grootsten der aarde, komen zo’n beetje allemaal optreden op dit festival en nu verschijnt er daarom een documentaire met daarin veel gerestaureerde en unieke beelden van het festival van toen. Een unicum om toch nog een keer mee te kunnen maken, zij het vanuit de bioscoop zaal.

Never Rarely Sometimes Always.

Wat nou als jij onverhoopt zwanger word en er niemand in jouw omgeving is die jou kan helpen? Dit is het verhaal van twee tieners op het platteland in Pennsylvania, Verenigde Staten. Wanneer Autumn zwanger wordt, vraagt ze haar beste vriendin Skylar om hulp. Autumn probeert een abortus te krijgen, maar in het zwaar conservatieve Pennsylvania is dit onmogelijk. Wat volgt is een bureaucratische lijdensweg, die Autumn en Skylar uiteindelijk zal brengen naar New York. Het verhaal van twee tienermeisjes op het platteland, die gaandeweg steeds volwassener worden.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Dit weekend nog, zal op Netflix de comedy film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga verschijnen! Dit is de nieuwe comedy-film van Will Ferrell waarin hij een Ijslandse muzikant speelt die al jaren hoopt om samen met Sigrit, gespeeld door Rachel McAdams, door te breken en zo Ijsland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Totdat op een dag deze droom werkelijkheid wordt en Fire Saga wordt uitgekozen om de Ijslandse deelname aan het Eurovisie Songfestival te zijn. Will Ferrel en Rachel McAdams hebben voor deze film eigen muziek geschrijven en die zal in de film ook te beluisteren zijn!