Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Hunting Simulator 2 is een game die wellicht niet voor iedereen is weggelegd. Je dient veel geduld te hebben en de speelsnelheid ligt erg laag. Hoewel het leuk is op op de verschillende dieren te jagen met verschillende uitrustingsstukken, zorgt de game voor te weinig uitdaging en is de lol er al snel af.

De jachtgeweren kunnen weer uit de kast worden gehaald, want Hunting Simulator 2 ligt in de winkels. Deze simulator neemt je mee de natuur in op zoek naar verschillende dieren om op te jagen, gewoon lekker vanaf je luie stoel.

Heb je altijd al eens willen jagen op een hert of een beer, dan is dit je kans. Je hoeft er niet voor naar buiten, maar dit kan gewoon vanaf de bank of achter je pc. In Hunting Simulator 2 zijn verschillende gebieden natuurgetrouw nagemaakt in verschillende plekken, namelijk Colorado, Texas en Europa. In elk gebied zijn verschillende dieren te vinden die ook in dat natuurgebied leven. De ontwikkelaars van Neopica hebben met deze simulator een zo realistisch mogelijke game willen maken waarbij spelers te maken krijgen met allerlei factoren die invloed hebben op een succesvolle jacht.

Hunting Simulator 2

Zo dien je echt op zoek te gaan naar sporen en deze te traceren en zo proberen het dier te vinden. Dit is niet altijd even makkelijk, waardoor de game vrij langzaam wegspeelt. Je moet namelijk erg voorzichtig te werk gaan om het dier niet af te schrikken. Ze hebben namelijk veel sterkere zintuigen dan wij mensen. Zo speelt windrichting een grote rol omdat dieren je kunnen ruiken van een flinke afstand wanneer je met de wind mee loopt. Helaas kijkt de simulatie niet zo nauw wanneer het gaat om het schieten met je sluipschuttersgeweer op flinke afstand. Hier speelt de wind en afstand geen enkele rol en dat is wel een beetje jammer. Om het vinden van de dieren wat makkelijker te maken, krijg je hulp van een jachthond. Dit is een leuke toevoeging en daarnaast een fijne, omdat het de zoektocht wat versnelt en je krijgt hulp bij het ophalen van je zojuist neergeschoten eend.

Hunting Simulator 2

Je kan overigens niet zomaar elk dier dat je tegenkomt neerschieten. Je zult hiervoor de betreffende vergunning moeten kopen. Deze vergunningen, en overigens ook de wapens en uitrusting, kosten geld. Dit geld kan worden verdiend door het verkopen van de neergeschoten dieren. Ook dien je in het bezit te zijn van de juiste uitrusting. Zo ga je bijvoorbeeld niet met hagel jagen op een hert en niet met een sluipschuttersgeweer op een eend. Het nadeel van de verschillende wapens is dat er niet wordt weergegeven wat de specificaties zijn en welke beter is. Je kan overigens wel de wapens aanpassen met bijvoorbeeld een ander vizier.

Hunting Simulator 2

Eenmaal op pad kan dit, zoals eerder gezegd, best wel wat tijd in beslag nemen. Dit komt mede doordat de dieren normaliter niet zomaar aan komen wandelen, maar ook door de grote omgevingen. Onderweg kom je wel enkele uitkijktorens tegen. Hiermee krijg je een beter overzicht van de uitgestrekte natuur en kan je op je dooie gemakje wachten tot er een dier voorbij komt lopen. Dit is een dubieuze toevoeging, want het maakt het een stuk minder leuk en brengt de speelsnelheid nog lager dan dat ie al is.

Hunting Simulator 2 ziet er op grafisch gebied best aardig uit, al is het geen juweeltje.. De natuurgebieden zijn mooi ontworpen en de dieren zien er ook redelijk goed uit. Ze gedragen zich daarbij zoals ze zich in het echt ook zouden gedragen. Helaas zijn er ook redelijk wat bugs aanwezig. Zo komt het bijvoorbeeld regelmatig voor dat je in de verte een dier ziet lopen, maar nadat deze achter een struikje is gelopen, is het beestje volledig van de kaart verdwenen. Ook brengt de game weinig uitdaging met zich mee. Er is niet echt iets waar je naartoe werkt, maar het komt er op neer dat je je verzameling uit kan breiden door op verschillende dieren te jagen, deze te verkopen voor nieuwe wapens of vergunningen en op zoek te gaan naar een volgend slachtoffer. Dit zorgt ervoor dat je niet echt uitgedaagd wordt en dat het al snel eentonig wordt. Het toevoegen van bepaalde missies of doelen had het wellicht wat interessanter gemaakt. Al met al is Hunting Simulator 2 geen slechte game, maar er is genoeg ruimte voor verbetering.