Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Bijna alle functionaliteiten in Pokémon GO hebben sinds de Corona-crisis een afstands-element gekregen. Maar er is er nog één waar spelers langere tijd van hopen dat die er komt. We hebben het natuurlijk over Remote Traden. Al bijna twee jaar zijn er namelijk spelers die best friends aan de andere kant van de wereld hebben waar ze Lucky Friends mee zijn. Tevens is er een zeer grote groep spelers die hun Pokédex van de complete generaties nog niet compleet hebben. Dit komt natuurlijk door de regionale Pokémon.

Michael Sterank, Director of Marketing & Live Events bij Niantic, heeft in een interview aangegeven dat dit vermoedelijk nooit komt. Een belangrijk onderdeel van het spel is volgens hem dat sommige spelers over de wereld reizen, om vervolgens bijzondere Pokémon mee te nemen en deze te ruilen. Alhoewel dit nu natuurlijk even niet mogelijk is, zou dit deze functie voor altijd kapot maken.

Alhoewel we weten dat een heel groot gedeelte van de spelers juist graag Remote Traden wil hebben en regionale Pokémon als één van de slechtste onderdelen van het spel ziet. Lijkt het erop dat Niantic dit niet gaat veranderen.

Op NWTV vind je dagelijks het laatste gamenieuws, maar ook alles over Pokémon GO via onze vernieuwde pagina en op sociale media: FacebookTelegram en WhatsApp.