Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Later dit jaar mogen we weer een nieuw model verwachten van de populaire smartphones van Apple. Naar verluidt wordt er geen iPhone 12-oplader meegeleverd wanneer je deze nieuw in de winkel koopt. Ook zullen er geen oordopjes aanwezig zijn in het doosje.

Hoewel dit nog niet officieel is bevestigd melden meerdere bronnen dat er geen oplader aanwezig zal zijn bij de nieuwe iPhone. Het nieuwe toestel zal enkel worden geleverd met een lightning naar USB-C-label. Het is overigens wel mogelijk om een losse oplader van 20 watt los te kopen. Dit nieuws bracht Ming-Chi Kuo, iemand die het vaak bij het juiste eind heeft als het gaat om Apple-producten, naar buiten. Er zou daarnaast nog wel een vernieuwde uitvoering van de 18 watt-lader los te koop zijn. Dit is een opvolger van de adapter die nu bij de iPhone 11 Pro wordt geleverd. Deze nieuwe uitvoering biedt snelladen tot 20 watt met USB Power Delivery en is voorzien van een USB-C-aansluiting.

Wat de exacte reden is, is helaas niet bekend. Er wordt wel gesproken over het beperken aan e-waste. Veel gebruikers hebben thuis wellicht al een oplader liggen die zonder problemen gebruikt kan worden op de nieuwe iPhone. Het zal daarnaast ook prijstechnisch invloed hebben op de smartphone. Het weglaten van de oordopjes en oplader creƫert een klein gat waarmee ze de iets duurdere productie kosten kunnen opvullen doordat er nu bijvoorbeeld een 5G-chip aanwezig zal zijn. Naar verluidt wil Apple de verkoopprijzen gelijk houden met de voorgaande modellen.