Doorgaan naar artikel
Teufel Boomster GO
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

De Teufel Boomster GO is een prima speaker die daarnaast nog eens ontzettend draagbaar is. Wel koop je voor een vergelijkbaar bedrag een grotere speaker met beter geluid.

Bluetooth-speakers zijn inmiddels al een hele tijd niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en waarschijnlijk een van de populairste accessoires voor bij je mobiel. Je hebt ze daarbij ook in alle soorten en maten waarbij vooral de grotere varianten behoorlijk goed geluid weten te produceren. Aan de andere kant zijn er ook de kleine speakers die het niet zozeer van geluidskwaliteit, maar vooral van draagbaarheid moeten hebben. Een apparaatje dat hier verandering in moet brengen is de Teufel Boomster GO, die naast draagbaar zijn ook nog eens uitstekend geluid moet produceren. Wij namen de proef op de som.

Wanneer we de verpakking openen, zien we een compact rood-oranje speakertje dat er meteen uitspringt en prima in een enkele volwassen hand past. Aan de bovenkant zit een drietal knopjes voor de basisbediening en aan de zijkant vinden we de powerknop en de bluetooth-knop om de speaker te verbinden met een telefoon of ander apparaat. Met 355 gram is het geen zwaar apparaat, wat er samen met de kleine afmetingen voor zorgt dat je hem eigenlijk altijd wel ergens kwijt kunt om mee te nemen, zonder dat dat extra moeite kost. Door de ronde vormen ligt hij daarnaast lekker in de hand. De afwerking is aan de stroeve kant, waardoor je hem ook niet snel zal laten vallen; een ideaal reismaatje dus.

Teufel Boomster GO

Dat komt ook terug in de andere eigenschappen. Zo is de Boomster GO spatwater dicht, wat het veilig maakt om hem buiten te gebruiken, bijvoorbeeld in het park of op het strand. Ook gaat hij tien uur mee en is hij binnen de afzienbare tijd van 2,5 uur weer opgeladen.

Op het gebied van geluid weet de Boomster GO ons toch wel te verrassen. Voor zijn kleine afmetingen komt er behoorlijk krachtig geluid uit, dat ook nog eens behoorlijk klinkt. Het komt uiteindelijk niet in de buurt van wat grote speakers van bijvoorbeeld JBL produceren, maar dat is natuurlijk ook niet te verwachten. Je merkt goed dat Teufel deze speaker met een bepaalde doelgroep in het achterhoofd heeft ontwikkeld. Waar elektronische muziek erg goed uit de verf komt, is dat bij andere genres een stuk minder het geval. Je mist dan vooral het detail in de muziek. Dit is zeker iets dat je in het achterhoofd moet houden wanneer je besluit deze compacte speaker aan te schaffen.

We zijn best tevreden met de Teufel Boomster GO. Voor het formaat komt er een prima geluid uit en is de speaker ontzettend draagbaar. Wel vragen we ons een beetje af voor wie het apparaatje nu geschikt is, want met een adviesprijs van 100,- euro is hij zeker niet goedkoop. Voor dat bedrag koop je speakers waar beter geluid uit komt die nog steeds prima in je rugtas passen. Is compactheid voor jou echter het allerbelangrijkst, dan is de Teufel Boomster GO een van de beste speakers die je kunt kopen.

Teufel Boomster GO