Doorgaan naar artikel
Zie meer van de kleurrijke survival-RPG in eerste uitgebreide Windbound-gameplay
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Windbound is een game die na de aankondiging bij veel mensen op de radar kwam te staan vanwege het kleurrijke uiterlijk gecombineerd met beloofde, serieuzere gameplay. Vandaag kunnen we er eindelijk wat dieper in duiken met de eerste uitgebreide Windbound-gameplay. De Lead Animator van de game loopt ons door twintig minuten aan beeldmateriaal.

We zien vooral wat meer over hoe voortgang in het spel gaat, een vrij belangrijk element voor dergelijke games. Zo moeten op verschillende eilanden speciale stenen gevonden worden om op een ander eiland bruggen te activeren. Dit is de sleutel om een doorgang naar een hele nieuwe eilandengroep te vinden, waar weer iets nieuws te ontdekken is. De verteller legt de nadruk op het idee dat je niet op een eiland wil settlen, maar vooral van eiland naar eiland wil blijven gaan. Hierdoor is een belangrijk onderdeel hoe je je schip kan upgraden. Zo kan je een zeil bouwen, of er dingen aan hangen. De upgrades van je schip zouden veel invloed moeten hebben op jouw speelervaring. De laatste minuten richten zich vooral op het ontdekken van een nieuwe omgeving en het jagen op wilde dieren. Ben je daar meer geïnteresseerd in, spoel dan vooral even door.

We zijn benieuwd om meer te zien van Windbound. De game moet over een maand al verschijnen, dus lang wachten hoeven we niet.