Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

De Samsung Galaxy Note 20 komt in augustus uit, zo blijkt uit een uitnodiging die Samsung plaatste voor een gestreamed launch-event. Op 5 augustus doet het Koreaanse elektronicamerk de nieuwe Note-serie officieel uit de doeken. Tegelijkertijd zal dan mogelijk de opvolger van de opvouwbare Galaxy Fold smartphone worden gepresenteerd.

De Galaxy Note-serie staat al jarenlang bekend als de toplijn van Samsung, waarin vaak de nieuwste technologie wordt verwerkt. Mogelijk komen dit jaar een Note 20, Note 20+ en een Note 20 Ultra uit. De Galaxy Note 20-serie krijgt een Qualcomm Snapdragon 865 (Plus)-processor mee met standaard 5G-ondersteuning en tot 16GB RAM-geheugen. Ook krijgen de toestellen een 120Hz AMOLED-display met een hoge resolutie van 1440×3200 pixels. Kenmerkend voor de serie is daarnaast de S-Pen, een stylus waarmee het scherm kan worden bediend, die waarschijnlijk weer een aantal nieuwe functionaliteiten mee krijgt.

Qua camera’s bestaat de uitrusting voor de Galaxy Note 20 waarschijnlijk uit een pinhole camera aan de voorzijde in het display. Aan de achterzijde vinden we een 108 Megapixel hoofdsensor, bijgestaan door een 13 Megapixel zoomcamera en een 12 Megapixel Ultrawide-sensor. Uit gelekte afbeeldingen lijkt daar nog een vierde sensor aan toe te zijn gevoegd, mogelijk een 3D-dieptesensor. Eerder lekte tevens uit dat de prijzen voor de Galaxy Note 20 in de VS zullen beginnen bij $999, met een prijskaartje voor de Ultra-variant van $1299. De prijs ligt hiermee wat hoger dan die van zijn voorganger, de Galaxy Note 10-serie. De prijzen in Nederland zijn nog niet bekend.

De Galaxy Fold 2 (of Galaxy Z Fold 2) die mogelijk tegelijkertijd wordt gelanceerd is het nieuwste opvouwbare model van Samsung. Deze heeft waarschijnlijk een display met een diameter van 7.7 inch en vergelijkbare specificaties als de Galaxy Note 20-serie. Verder is over dit toestel nog weinig bekend. Tenslotte presenteert Samsung op 5 augustus mogelijk een 5G-variant van de Samsung Galaxy Flip, een opvouwbare smartphone die eerder dit jaar uitkwam.