Doorgaan naar artikel
Skull and Bones-ontwikkeling wordt weer opgepakt
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het is al een behoorlijke tijd rustig rondom de piratengame van Ubisoft. De laatste nieuwtjes stonden voornamelijk in het teken van het uitstellen van de game. Toch lijkt het erop dat de Skull and Bones-ontwikkeling weer wordt opgepakt, althans als we Video Games Chronicle mogen geloven.

Volgens de bron zouden de ontwikkelaars opnieuw zijn begonnen en Skull and Bones als live-service-game ontwikkelen. Dit houdt in dat de verhalen en de content na de release worden doorontwikkeld en worden vrijgegeven. Dit is afhankelijk hoe de spelers de game doorlopen. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook bij spellen als Fortnite, waarbij nieuwe content gaandeweg wordt ontwikkeld terwijl de spelers nog met de game bezig zijn. Ubisoft zou Fornite ook als inspiratiebron hebben gebruikt voor Skull and Bones. Dit zou kunnen betekenen dat de game voor een groot publiek beschikbaar wordt gesteld.

Skull and Bones is tijdens de E3 in 2017 aangekondigd, maar heeft na de E3 in 2018 vrijwel geen updates gehad. De game leek daarbij aan de kant geschoven, maar mogelijk kunnen we binnenkort weer nieuwe informatie verwachten, althans als de verhalen kloppen. In Skull and Bones zouden spelers het tegen elkaar kunnen opnemen in flinke piratenschepen op de wilde zee.