Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Niet iedereen kent het merk Mad Catz, maar ze zijn vooral actief in de gaminghardware. Dit jaar vieren ze het jaar van de rat en hebben daarom de gelimiteerde editie van de Mad Catz R.A.T. Pro X3 Supreme-gamingmuis onthuld.

De muis heeft een ietwat vreemd uiterlijk, maar dit is iets wat wel meer modellen van deze fabrikant hebben. Er is namelijk veel ruimte tussen de componenten en de muis is op verschillende manieren aan te passen. Deze collectors edition wordt in een speciale doos geleverd en bevat verschillende verwisselbare componenten zoals palmsteunen en scrollwieltjes. Er zijn in totaal maar liefst 108 verschillende configuraties mogelijk. Daarnaast wordt er ook een opbergdoos bijgeleverd voor als je hem wilt meenemen.

De fabrikant heeft de Mad Catz R.A.T. Pro X3 Supreme ontwikkeld met een magnesium behuizing. Dit zou het gewicht van de muis lekker laag moeten houden, maar toch de stevigheid behouden. Onder de motorkap treffen we de Pixart 3389 Pro optische sensor die tot wel 16.000 DPI ondersteunt met snelheden tot wel 400 inch per seconde en een acceleratie tot 50G. Het interne geheugen kan worden gebruikt om tot wel tien verschillende profielen in te stellen die je on-the-fly kunt oproepen.

De Mad Catz R.A.T. Pro X3 Supreme-gamingmuis is verkrijgbaar voor ongeveer €200,-.

Mad Catz R.A.T. Pro X3 Supreme-gamingmuis
Mad Catz R.A.T. Pro X3 Supreme-gamingmuis