Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Het coöperatieve, 4X-bordspel Uprising: Curse of the Last Emperor lanceert op 18 augustus op Kickstarter. Dat vertelt ontwikkelaar Nemesis Games op Facebook. Fans die een notificatie willen als de Kickstartercampagne live gaat, kunnen zich opgeven via deze link.

In Uprising werken twee tot vier spelers samen om zich los te trekken van het keizerrijk. Ze spelen namelijk slavenstammen die net hun vrijheid hebben gewonnen. Ondertussen moeten deelnemers ook voorkomen dat ‘Chaos’ de wereld verwoest. Alleen als ze slagen in beide doelen kan het spel gewonnen worden. Het is een uitdagend bordspel waarin iedereen echt zijn best moet doen om een potje tot een goed einde te brengen. Wat Uprising uniek maakt, is dat het een area control-spel is. Die zijn zelden coöperatief.

Een poosje geleden werden wij door maker Cornelius Cremin uitgenodigd om een potje Uprising met hem te spelen. Helaas moest dat door de corona-epidemie via Tabletop Simulator. Maar wij hebben desalniettemin ons best gedaan en gefaald om een potje te winnen. Wil jij onze preview lezen? Die vind je hier.