Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Na een paar maanden uitstel komt Final Fantasy XIV Patch 5.3 eindelijk op 11 augustus. Deze komt met onder andere een uitgebreidere gratis versie en veel, heel veel content. Onderaan deze pagina vind je de trailer.

Mensen kunnen met de uitgebreidere, gratis trial-versie van Final Fantasy XIV de game uitproberen to level 60, wat ongelooflijk veel speluren bevat. Dit is een goede timing, want met Patch 5.3 wordt het hoofdverhaal van A Realm Reborn, oftewel de game tot en met level 50, gestroomlijnd. Deze werd eigenlijk als behoorlijk langdradig ervaren en kan op sommige momenten wat saai zijn. Dit was altijd jammer omdat de game na A Realm Reborn zo mooi tot bloei komt. Hopelijk zorgt deze meer gestroomlijnde ervaring ervoor dat mensen niet meer blijven hangen in het begin van dit fantastische verhaal.

Voor de mensen die het spel al spelen, komt de 5.3-update vooral met heel veel nieuwe content om weer even bezig mee te blijven. Zoals altijd wordt het hoofdverhaal weer uitgebreid en Yoshida belooft dat het een emotioneel hoofdstuk zal worden. Daarnaast komt er een nieuwe trial (een eindbaas om met acht man tegen te vechten), een dungeon voor vier man, is er een nieuwe Beast Tribe in de vorm van de Dwarves, krijgt de NieR-raid een nieuw hoofdstuk en wordt de quest voor het Relic-wapen ook uitgebreid. Het is veel content en belooft allemaal van hoge kwaliteit te worden. Gisteren vond een ruim drie uur durende stream plaats, de zogeheten Live Letter From the Producer, waarin we de nodige voorproefjes kregen. Helaas is deze helemaal in het Japans. Mocht je toch willen, dan kan je hem hier terugkijken.