Doorgaan naar artikel
Pearl Jam bevestigd als afsluiter van Pinkpop 2021
Tessa Peters
Tessa Peters
Redacteur
Profiel

Na enkele weken stilte is er weer groot nieuws vanuit Landgraaf: Pearl Jam zal op zondag 20 juni 2021 Pinkpop afsluiten. Eerder hebben onder andere Red Hot Chilli Peppers, Twenty One Pilots, Deftones en verschillende Nederlandse acts al bevestigd dat ze er volgend jaar bij zullen zijn. Opvallend is dat Pearl Jam de eerste echt nieuwe naam lijkt te zijn. Dit jaar was namelijk het plan om Guns ‘N Roses te laten afsluiten, maar het lijkt er nu op dat zij volgend jaar niet van de partij zullen zijn.

Na eerdere optredens in 1992, 2000 en 2018 wordt het maar liefst de vierde keer Pinkpop voor de band uit Seattle. De band is al 30 jaar actief en is vooral bekend van nummers als Alive en Black. Toch hoeven ze niet alleen maar te teren op hun oude hits: afgelopen maart kwam het nieuwe album Gigaton uit. Eerder was al het plan om hiermee op Rock Werchter en twee keer in de Ziggo Dome te gaan spelen. Deze shows staan intussen op agenda voor respectievelijk 1 juli en 16/17 juni 2021. Het optreden op Pinkpop is nu daarbij nog een mooie toevoeging.

Ook is er nog goed nieuws voor de mensen die nog geen kaarten hebben. De kaartverkoop voor de 51e editie van Pinkpop zal op vrijdag 18 september opnieuw starten. Vanaf 10.00 uur kun je weer terecht op www.ticketmaster.nl. Voor mensen die eerder een voucher hebben aangevraagd, start de kaartverkoop al op maandag 14 september op hetzelfde tijdstip. Mocht je eerder al een kaartje hebben bemachtigd, hoef je niets te doen: je ticket blijft geldig voor 2021.