Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De nieuwe generatie consoles komt steeds dichterbij en de strijd tussen Sony en Microsoft is weer losgebarsten. Tijdens de onthulling van de console van Microsoft zagen we een volledig zwarte uitvoering. Op internet is nu ook een foto van een Witte Xbox Series X-controller opgedoken.

De foto werd op Reddit geplaatst, maar is inmiddels ook alweer verwijderd. Naar verluid is de foto gemaakt bij een Microsoft-medewerker thuis waar hij een feest had georganiseerd. Een van zijn oplettende gasten zou een foto hebben gemaakt van de nieuwe controller en deze online hebben geplaatst. Of dit ook daadwerkelijk zo is gegaan kunnen we niet verifiëren, maar de foto ziet er vrij echt uit.

De witte controller kan mogelijk betekenen dat de nieuwe Xbox ook in het wit geleverd kan worden. Het zou ook zomaar kunnen zijn dat enkel de controllers in verschillende kleuren verkrijgbaar zullen zijn. De huidige generatie is ook in zowel zwart als wit verkrijgbaar, dus het is zeker niet uitgesloten. De PlayStation 5 staat ook voor later dit jaar op de planning en bij de release werd een voornamelijk witte console getoond waar ook vrij veel ophef over is geweest. Toch zijn er wel liefhebbers van een witte console. Microsoft zou hiermee wel een breder publiek aanspreken wanneer de console in meerdere kleuren te verkrijgen is.

Microsoft heeft nog niet gereageerd, dus we moeten het nog met een korreltje zout nemen.