Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Sinds de onthulling van de nieuwe PlayStation is er behoorlijk wat ophef over het uiterlijk. De console is groot, lomp, zwaar en heeft een bijzondere look. Zo gingen er al vrijwel direct verschillende memes het internet rond waarin het uiterlijk belachelijk werd gemaakt. De console heeft een zwart middenstuk, maar de buitenkant is volledig wit. Er zijn verschillende foto’s opgedoken waaruit blijkt dat de PlayStation 5-buitenkant mogelijk te vervangen is.

De verschillende foto’s tonen wat gecensureerde papieren en de witte kappen die aan de buitenkant van de console zijn bevestigd. Zo is op de foto’s te zien dat aan de binnenkant van de kappen plastic haakjes zijn gemonteerd waarmee ze mogelijk op de console geklikt kunnen worden. Het is dus aannemelijk dat de PS5-eigenaren een andere buitenkant kunnen kopen en deze zelf op de console kunnen monteren. Dit zou vanuit Sony geen verkeerde zet zijn gezien ze dan een standaardconsole hebben, maar dat de gebruiker zelf het uiterlijk kan aanpassen wanneer ze absoluut geen witte console willen.

Sony heeft nog niet gereageerd op de foto’s, dus het is niet duidelijk of dit ook daadwerkelijk de functie is achter deze kappen met kliksysteem. Het zou ook zomaar foto’s kunnen zijn van een gedemonteerde PlayStation 5. Hopelijk wordt dit binnenkort duidelijk.

De PlayStation 5 zou later dit jaar in de winkel komen te liggen. Helaas is er nog geen prijs en exacte releasedatum bekend.

PlayStation 5 buitenkant
PlayStation 5 buitenkant