Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Logitech heeft onder hun gamingdivisie een nieuwe headset onthuld, namelijk de Logitech Pro X Wireless Gaming Headset. Het model is gebaseerd op de al bestaande Pro X, maar nu zijn de kabels verwijderd en kan hij volledig draadloos worden gebruikt.

De Pro X was erg populair onder de professionele gamers en in de E-sports. Nu krijgen ze meer vrijheid doordat de nieuwe uitvoering volledig draadloos werkt. Veel gamers zijn hier vaak geen voorstanders van gezien de vertraging die er op kan treden doordat het signaal beïnvloed kan worden. De Logitech Pro X Wireless Gaming Headset maakt gebruikt van Logitech’s LIGHTSPEED, waarmee de best mogelijke prestaties worden behaald zonder enige vertraging of andere onderbrekingen.

Daarnaast is de headset voorzien van een USB-C-aansluiting waarmee de accu kan worden opgeladen. Met een volle batterij zou meer dan twintig uur gebruik gemaakt kunnen worden van de headset. De Pro X Wireless zal in augustus in de winkel liggen voor de adviesprijs van €199,99.