Doorgaan naar artikel
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

De Garmin Venu is een nieuw sporthorloge van Garmin voor vrouwen dat opvalt door het alledaagse uiterlijk dat er minder sportief uitziet dan we van dit merk gewend zijn. Om deze reden is het horloge uitstekend te combineren met een chique outfit, iets waar veel dames blij van worden. Het horloge heeft een kleurrijk, helder en scherp AMOLED-scherm dat gemakkelijk af te lezen valt. Daarnaast heb je altijd de juiste workout bij de hand.

Geanimeerde oefeningen bekijken

Met de smartwatch kun je geanimeerde oefeningen bekijken voor verschillende krachttrainingen, yoga, pilates en meer. Uiteraard toont het horloge ook een overzicht van jouw gezondheid en meet het onder andere je ademhalingsfrequentie, fitnessleeftijd en stressniveau. Ook het bijhouden van je vochtinname en je menstruatiecyclus houd je met deze smartwatch bij. Je telefoon en portemonnee kun je tijdens het sporten gewoon thuislaten want muziek luisteren en betalen doe je gewoon via de Garmin Venu. Het sportieve design wordt steeds vaker losgelaten voor sporthorloges voor vrouwen, zoals we al zagen bij bijvoorbeeld de TicWatch C2 die onlangs is uitgebracht.

Playlist downloaden van Spotify

Hardlopen of sporten met je telefoon is toch vaak een beetje onhandig. Deze smartwatch verbind je via Bluetooth met je draadloze headphones of koptelefoon zodat je geen extra apparaat mee hoeft te nemen. Veel mensen vinden het fijn om tijdens het sporten naar muziek te luisteren en dit schijnt zelfs je prestaties te verbeteren. Met de Garmin Connect IQ-app download je jouw favoriete muziek en podcasts rechtstreeks naar je sporthorloge en luister je zonder internetverbinding en zonder telefoon.

Scherp AMOLED scherm

Door het AMOLED scherm krijgt de Garmin Vinu echt een premium uitstraling. De meeste smartphones zijn al voorzien van een AMOLED scherm, maar op wearables van Garmin is het nieuw. De kleuren zijn sprekender en dieper. In zonlicht is het scherm wel minder goed af te lezen. Het is mogelijk om het scherm op ‘always on’ te zetten maar dit gaat wel ten koste van de batterijduur. Standaard staat het horloge zo ingesteld dat je eerst je pols moet bewegen voordat je het scherm kunt zien.

Meters en sensoren

De Venu is voorzien van vele meters en sensoren, uiteraard een GPS en hartslagmeter maar ook een accelerometer, thermometer, altimeter, kompas en pulsoximeter. Deze houdt het zuurstofniveau in je bloed in de gaten. “Doordat smartwatches steeds meer mogelijkheden bieden om je gezondheid te meten, zijn dit ook uitstekende beautytools. Door bij te houden wat je vochtinname is en hoeveel je zweet weet je bijvoorbeeld of je wel genoeg gehydrateerd bent. Dit heeft veel invloed op onder andere de conditie van je huid. Als je niet genoeg water drinkt zal je huid er dof uitzien en verschijnen er sneller dunne lijntjes. Zeker als je ouder wordt heeft de huid er steeds meer moeite mee om water vast te houden en kan het nodig zijn om wat meer te drinken”, geeft Nina van der Lei van AllAboutHer.nl aan.

Gestructureerde workouts

Net als de andere sporthorloges van Garmin ondersteunt de Venu gestructureerde workouts, zodat je jouw sportieve doelen met een nauwkeurige planning kunt bereiken en de workout volgt die het best bij je past. Zwemmen en watersporten vallen hier ook onder. De afstand, snelheid, hartslag etc. kan met de Venu ook onder water gemeten worden.

Het artikel is geplaatst als onderdeel van een samenwerking