Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Eerder deze maand werd door Ubisoft de Battle Royale-game Hyper Scape onthuld. Het is een free-to-play titel die in eerste instantie voor de pc bekend werd gemaakt. Middels de nieuwe Hyper Scape Season 1-trailer hebben ze laten weten dat de game ook op de consoles speelbaar zal zijn.

Pc-spelers konden onlangs met de open beta aan de slag als aanloop richting het finaliseren van de game. De ontwikkelaars kunnen hiermee nog wat feedback verzamelen en deze verwerken zodat Hyper Scape klaar is voor het grote publiek.

Hyper Scape is een futuristische Battle Royale first-person shooter waarin 100 spelers het tegen elkaar opnemen. Nu zijn er al verschillende games binnen dit genre, maar toch brengt Hyper Scape zijn eigen features met zich mee. Zo is deze game de enige in zijn soort waarmee je als winnaar uit de bus kunt komen zonder dat je de laatst overlevende speler bent.

Bij de lancering gaat onmiddellijk het eerste seizoen van start. Dit is ook direct de aftrap voor de consoles. Mocht je de game op meerdere platformen spelen dan wordt er gebruikgemaakt van cross-progressie zodat de verdiende items en voortgang meegaan naar het platform waar je op dat moment op speelt. Hoewel de game free-to-play is, kunnen spelers wel eventueel een Battle Pass kopen. Hiermee krijgen ze toegang tot 100 tiers waarmee ze exclusieve items kunnen ontgrendelen. Denk hierbij aan wapens, skins en andere voorwerpen.

Hyper Scape is vanaf 11 augustus gratis voor iedereen.