Doorgaan naar artikel
Dit vonden jullie van Pokémon GO Fest 2020!
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Voor de laatste keer blikken we vanochtend terug op Pokémon GO Fest 2020. Uiteraard komt er nog het make-up-event, waar we tegen die tijd nog uitgebreid op terugkomen, maar eerst is het tijd om te zien hoe het jullie verging. Laten we beginnen met de cijfers:

De cijfers:

We hebben iets meer dan 1500 reacties gekregen. Omdat er altijd mensen zijn die graag dit soort onderzoeken willen beïnvloeden met nepcijfers, hebben we de meest absurde aantallen verwijderd. Dan blijven er nog iets minder dan 1500 over. Daarvan hebben 155 geen ticket gekocht en dus 1337 wel. Die hebben samen bijna 1.9 miljoen Pokémon gevangen, wat een gemiddelde van 1389 Pokémon per speler is. In totaal heeft deze groep 22004 shinies gevangen, wat een gemiddelde van iets meer dan zestien per persoon brengt. Als je dit doorrekent was ongeveer één op vierentachtig shiny. Iets lager dan het gemiddeld volgens The Silph Road, maar bij de vangsten staan ook de niet shinies.

De spelers zonder ticket hebben samen bijna 59.000 Pokémon gevangen, wat 378 per persoon is. Daarvan waren er 234 shiny, wat een gemiddeld van één op 250 maakt.

De beoordeling:

Belangrijk is natuurlijk om te kijken wat jullie er van vonden. We hebben zowel de twee dagen los, als het hele evenement laten beoordelen door jullie. Gemiddeld scoort de eerste dag 3.52 sterren, wat een mooie zeven is. Het lijkt alsof de meesten wel echt tevreden waren. De tweede dag scoort 3.16 sterren. Dat is een ruime zes. Nog steeds niet slecht, maar we hadden wel verwacht dat dit verschil er zou zijn. Gemiddeld geven jullie het hele evenement 3.32 sterren. Dat is een 6.6. Niet slecht, maar het had veel beter gekund.

Als we kijken naar de losse antwoorden dan vallen drie zaken op. Onder de spelers die wel een ticket hadden was er een groep die het geweldig vond en een groep die te weinig shinies had. Daarnaast was er een grote groep die Team GO Rocket helemaal niets vond. Onder de spelers zonder tickets was er vooral de klacht dat ze te weinig kregen (shinies, geen quests), maar dat is natuurlijk niet gek.

Al met al denken wij dat mede op jullie mening gebaseerd er een tof Pokémon GO Fest 2020 evenement stond, met zeker nog ruimte voor verbetering. Toch was het een leuk evenement en heeft Niantic er alles aan gedaan om ook thuis een toffe ervaring neer te zetten. Zeker met in het achterhoofd dat het echt het geld waard moest zijn.

Op NWTV vind je dagelijks het laatste gamenieuws, maar ook alles over Pokémon GO via onze vernieuwde pagina en op sociale media: FacebookTelegram en WhatsApp.