Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Ring Video Doorbell 3 is een complete, slimme deurbel, boordevol met leuke features. Vooral in combinatie met Ring Protect is het meer dan alleen een deurbel met livecamera. Het is tevens een stukje beveiliging waarmee de beelden worden opgeslagen in de cloud en die je overal kunt bekijken en kunt delen. De perfecte beeldkwaliteit, de functionaliteiten en het gebruikersgemak zorgen ervoor dat vrijwel iedereen overweg kan met deze deurbel.

Er zijn vandaag de dag talloze apparaten om je huis “slimmer” te maken. Denk aan lampen die automatisch aan gaan, een thermostaat die je op afstand kunt bedienen en volgens een schema te werk gaat of zichzelf uitschakelt wanneer er niemand meer in huis aanwezig is, maar ook een slimme deurbel zie je steeds vaker. Ring is een van de bekendere fabrikanten als het gaat om de slimme deurbel. Door de jaren heen hebben ze flink aan de weg getimmerd, waardoor ze inmiddels een flinke lijn aan verschillende producten aanbieden. De Ring Video Doorbell 3 is het nieuwste model in hun assortiment en daar mochten wij mee aan de slag.

Bij het uitpakken treffen we een compleet pakket aan, bestaande uit onder andere een instructie, plugjes, schroeven, stroomdraadjes, schroevendraaier en zelfs een miniwaterpas. Ze hebben er bij Ring zoveel mogelijk aan gedaan om de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken en dit is ze ook gelukt. Vooral wanneer je de deurbel gebruikt met de oplaadbare accu. Hiervoor ben je niet genoodzaakt om hem aan te sluiten op de deurbeltransformator en kan je hem overal ophangen zo lang je maar in bereik bent van je WiFi-signaal. De accu is eenvoudig te verwijderen door een enkel schroefje los te draaien en het frontje te verwijderen. Vervolgens kan je de accu middels de bijgeleverde USB-kabel opladen. Wanneer de accu vrijwel helemaal leeg is duurt het ongeveer 7 uur voordat hij weer vol is. In deze tussentijd zal de deurbel dus niet werken. Gelukkig is dit niet elke week nodig, maar kan je er wel enkele weken mee vooruit. Afhankelijk van je gekozen instellingen kan dit uiteraard wel invloed hebben op de accuduur. Denk bijvoorbeeld aan het verkorten van de tijd waarop een screenshot wordt gemaakt, of wanneer je regelmatig de livebeelden bekijkt.

Ring Video Doorbell 3

Het is overigens ook mogelijk om de Ring Video Doorbell 3 aan te sluiten op een bestaande deurbeltransformator. Deze is vaak al aanwezig in huizen die een traditionele deurbel hebben. Het is echter wel van belang dat de transformator de juiste voltage kan leveren van 8 tot 24 volt. Een bijkomend voordeel is dat hiermee ook de interne gong geactiveerd kan worden. Wanneer je in huis bent, ben je dus niet afhankelijk van je smartphone wanneer er wordt aangebeld. Dan is namelijk enkel de deurbel aan de buitenkant te horen, maar niet in huis. Je kan er overigens ook voor kiezen om de Ring Chime erbij te kopen. Dit is een losse gong die je in je huis kunt plaatsen en maakt middels het interne netwerk met de deurbel verbinding. Om ervoor te zorgen dat de Ring deurbel bij vrijwel ieder huis gebruikt kan worden hebben ze enkele opzetstukken meegeleverd. Deze zijn op verschillende manieren onder de deurbel te bevestigen waardoor je een andere invalshoek kunt creëren. Heb je bijvoorbeeld je bel vrij hoog hangen dan kan je deze middels het hulpstuk naar beneden laten richten. Dit geldt ook voor links en rechts. Dit is erg handig en voorkomt onnodige boor- en schroefwerkzaamheden wanneer je eigenlijk de bestaande bel wilt vervangen.

Ring Video Doorbell 3

De werking van de Ring Video Doorbell 3 is verrassend goed. De beeldkwaliteit is met zijn Full HD-resolutie erg goed te noemen en alles komt duidelijk en helder binnen. Ook ’s nachts is het beeld duidelijk en zie je goed wie er aan je deur staat, mits er voldoende lichtinval is. Wanneer er op de deurbel wordt gedrukt ontvang je binnen enkele seconden ook een notificatie op je telefoon waarbij duidelijk wordt aangegeven dat er aangebeld wordt. Heb je detectiewaarnemingen aanstaan, dan wordt dit ook aangegeven. Wanneer je de app opent kan je een soort telefoongesprek starten en praten via de deurbel met de persoon die aan je deur staat. Echter, zit er op de spraak wel enkele seconde vertraging, maar dit is niet echt storend zolang het gesprek maar duidelijk overkomt.

De bijbehorende app is erg gebruiksvriendelijk en zit boordevol functionaliteiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een schema te maken waarbij bepaalde acties onderdrukt moeten worden. Wil je bijvoorbeeld in de nacht niet gestoord worden dan kan je dit middels een tijdschema regelen. Het is ook mogelijk om bewegingsmeldingen te configureren. Dit houdt in dat je middels zones kan aangeven wanneer er wel of geen detectie waargenomen mag worden. Woon je met je voordeur redelijk dicht langs een drukke straat, dan kan het zijn dat je om de paar minuten wel een melding krijgt dat er beweging is geconstateerd. Hier zit niemand op te wachten en door het aanpassen van de zones kan je hier eenvoudig een einde aan maken. Je kan dit overigens ook volledig uitschakelen en enkel meldingen ontvangen wanneer er wordt aangebeld. Het is tevens mogelijk om privacy-zones in te stellen. Omdat de camera een breedbeeldcamera is worden er beelden opgenomen in een vrij grote hoek. De kans dat de tuin van je buren of de openbare weg erop staat is dus vrij groot. Middels de privacy-zones kan je deze afschermen.

Ring Video Doorbell 3

De Ring Video Doorbell 3 is helaas niet voorzien van een lokale opslag zoals bijvoorbeeld een SD-kaartje. Ze hebben ervoor gekozen om de beelden in de cloud op te slaan waarvoor je een abonnement dient af te sluiten voor Ring Protect. Hiermee worden de videobeelden tot wel 30 dagen bewaard en foto’s 7 dagen. Bij de aanschaf van de deurbel krijg je toegang tot een proefperiode van 30 dagen. Daarna kan je kiezen voor twee abonnementen, namelijk basis en plus. Het basis-abonnement kost je €3,- per apparaat per maand, waarbij je twee maanden gratis krijgt als je direct voor één jaar betaald. Het kan voor sommige een dubbel gevoel geven, want wanneer ze beelden willen opslaan, terugkijken en eventueel willen delen zijn ze verplicht een abonnement af te sluiten. Aan de andere kant is €30 per jaar niet al te duur voor een dergelijke dienst. Het plus-abonnement is met €10,- aanzienlijk duurder. Het is echter wel interessant wanneer je meerdere Ring-producten wil aanschaffen, want als plus-abonnee krijg je namelijk 10% korting op Ring-producten. Ook wordt hiermee je garantieperiode verlengt van 2 jaar naar onbeperkt. Dit zijn overigens ook de enige verschillen tussen de twee abonnementen.

De aanschafprijs van de Ring Video Doorbell 3 ligt op €199,-. Er zijn goedkopere varianten te vinden, maar deze zijn vaak niet van dezelfde kwaliteit. Daarnaast is dit een goede en gemiddelde prijs voor de bekendere slimme deurbellen en gezien de functionaliteiten en de kwaliteit, is dit zeker het geld waard.