Doorgaan naar artikel
World of Tanks 1.10-update is de grootste van dit jaar
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De nog steeds immens populaire free-to-play-game krijgt regelmatig een update waarmee nieuwe content wordt toegevoegd.  In augustus bestaat de game alweer 10 jaar en dit willen de mensen van Wargaming groots vieren. Dit wordt gedaan middels de World of Tanks 1.10-update en het is daarbij de grootste update van dit jaar.

Zo voegt de update maar liefst zes nieuwe medium Poolse tanks toe waar de spelers mee aan de slag kunnen, maar ook een volledig nieuw systeem voor de uitrusting die je kan toepassen op de tanks. Hiermee kunnen de spelers hun tank verbeteren op het gebied van prestaties en krijgen ze meer vrijheid en mogelijkheden om hun favoriete tank te verbeteren.

Met de nieuwe update zal ook gebruikgemaakt gaan worden van slotspecificaties. Dit houdt in dat elk voertuig vanaf niveau VI slots krijgt waarmee de uitrusting kan worden toebedeeld. De uitrusting wordt opgedeeld in vier categorieën, namelijk vuurkracht, overlevingsvermogen, mobiliteit en scouting. Door een van deze onderdelen in een vrij slot te plaatsen krijgt de tank de gekozen bonus en kan dit zorgen voor een totale omslag in een hectische veldslag.

De zes nieuwe Poolse tanks zijn geschikt om op elk terrein te vechten in vrijwel elke situatie. Van korte tot middelmatige afstand, maar ook voor luchtgevechten zijn ze uitermate geschikt. Het meest uitgebreide model is de CS-63 waarbij je de beschikking hebt over een gasturbinemotor. Deze zorgt voor extra motorvermogen en heeft daarmee een hogere acceleratie en topsnelheid. Dit zorgt er overigens wel voor dat hij minder nauwkeurig zal zijn in een gevecht.

Daar bovenop maakt de Pearl River ook zijn terugkeer en dit zal voor menig World of Tank-fan als muziek in de oren klinken. De op Azië gebaseerde map is voor het eerst in HD beschikbaar en heeft ook een flinke poetsbeurt gekregen.

World of Tanks 1.10-update