Doorgaan naar artikel
Samenwerking tussen Parsec en Ubisoft is flinke klap voor Google Stadia
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Vandaag is middels een persbericht de samenwerking tussen Parsec en Ubisoft aangekondigd. Parsec is de ontwikkelaar van high-performance, peer-to-peer, remote streaming technologie en dat wil uitgever Ubisoft gaan gebruiken voor hun eigen games en services in de toekomst. Dat zou weleens een serieuze klap kunnen betekenen voor Google Stadia, want in het begin was er nog sprake van dat Uplay+ te gebruiken was in combinatie met Google Stadia. Het is op dit moment nog niet duidelijk of die samenwerking van de baan is en of de spellen van Ubisoft van de streamingdienst van Google zullen verdwijnen, maar dat zou niet geheel ondenkbaar zijn. Chris Dickson, medeoprichter en CTO van Parsec, zei er het volgende over:

We stemmen de technologie van Parsec af op een zo perfect mogelijke gamestreamingervaring. Ubisoft is de creatieve kracht achter enkele van de meest innovatieve, technisch baanbrekende ervaringen in games, en we kunnen niet wachten om te zien wat hun team bereikt met ons platform.

Op dit moment is het dus nog niet helemaal duidelijk wat we precies kunnen verwachten van deze samenwerking, maar mocht er meer nieuws komen dan houden wij jullie natuurlijk op de hoogte.