Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

In de Airy-serie heeft audiofabrikant Teufel voornamelijk on-ear-koptelefoons. Ze hebben deze serie inmiddels uitgebreid met de Teufel Airy True Wireless, een set volledig draadloze oordopjes.

Volledig draadloze oordopjes zijn behoorlijk populair, waarvan de Apple Airpods wel een goed voorbeeld is. Het design van de Airy True Wireless heeft niet toevallig dan ook wel wat weg van de Airpods. Zo zijn ze namelijk voorzien van de kenmerkende steeltjes die aan de dopjes zijn bevestigd.

In tegenstelling tot de standaard Airpods is de Airy voorzien van enkele siliconen oorkussentjes in verschillende maten voor een goed draagcomfort. Uiteraard wordt er ook een standaard oplaadcase bijgeleverd die naast de opbergfunctie ook de mogelijkheid heeft om de oordopjes tussentijds op te laden. Wanneer de case leeg is kan deze weer worden opgeladen. De case bevat bij volle accu voldoende capaciteit om de dopjes voor 25 uur aan stroom te voorzien.

De Teufel Airy True Wireless is voorzien van een IPX5-certificaat. Dit houdt in dat de oordopjes spatwaterdicht zouden moeten zijn. Dus vrees niet voor wat zweet of regendruppels tijdens een hardloopsessie. Hij is verkrijgbaar in de kleuren Night Black en Steel Blue. Later verschijnt er ook nog een Silver White-uitvoering. Ze zijn verkrijgbaar voor de adviesprijs van €149,99.