Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Google heeft inmiddels al enkele modellen uitgebracht in hun Pixel-serie. Onlangs hebben ze een goedkope Google Pixel 4a onthuld.

De nieuwe Google Pixel 4a is het concurrerend model van de OnePlus Nord en daarmee zullen ze ook in die prijsklasse moeten acteren. Zo is het toestel voorzien van een 5,8-inch OLED-scherm en heeft het een Qualcomm Snapdragon 730G-processor onder de motorkap. Deze werkt in combinatie met 6GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte.

Aan de achterzijde is een 12 megapixel camera gevestigd en voor de selfies is er een 8 megapixel lens aanwezig. Google heeft aangegeven dat dit model bewust in een lagere prijsklasse valt en dat er ook maar één beschikbaar model is. Het toestel is ook enkel in het zwart verkrijgbaar en dus niet in andere kleuren. Of er later nog een model komt met andere specificaties of andere kleuren is helaas niet bekend. De Google Pixel 4a is vanaf 20 augustus te bestellen voor de adviesprijs van $350,-. Wat de exacte prijs in Europa zal zijn is helaas nog niet bekend.