Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Logitech heeft inmiddels al verschillende gamingproducten zoals controllers, joysticks en racesturen. Hun huidige high-end racestuur krijgt een opvolger. Het nieuwe Logitech G923-racestuur is daarnaast ook geschikt voor de nieuwe generatie consoles.

Raceliefhebbers die graag achter het virtuele stuur kruipen in hun favoriete racegame, willen daarbij een realistische ervaring waarin het lijkt alsof ze zelf in die snelle bolide het circuit rondscheuren. Een racestuur is een prima hulpmiddel om het gevoel te krijgen dat je echt aan het racen bent. Logitech heeft enkele high-end racesturen waarbij niet alleen de bouwkwaliteit, maar ook de werking en het gevoel erg goed is. Deze modellen zijn alweer enkele jaren oud en de fabrikant vond dat met de komst van de nieuwe generatie consoles het tijd was voor een opvolger, namelijk de Logitech G923.

Het uiterlijk is vrijwel hetzelfde gebleven als zijn voorganger. Zo heeft het nog steeds een premium look door het lederen stuur en metalen pedalen. Het grote verschil zit hem dan ook niet in het uiterlijk, maar is onder de motorkap terug te vinden. Zo beschikt het stuur over een nieuw force-feedbacksysteem genaamd: Trueforce. Deze technologie is in staat om data 4000 keer per seconde te verwerken voor de beste simulatie. Hiermee krijg je het gevoel dat je echt over het wegdek scheurt. Daarnaast is de G923 voorzien van programmeerbare Dual Clutch Launch Controls. Hiermee is het voor racers mogelijk om de dubbele koppeling in te stellen voor de maximale tractie en het minste tijdverlies.

De aanwezige LED-lampjes geven het toerentalbereik aan en daarmee krijg je een goed beeld van wat het beste moment van schakelen is zonder veel snelheid te verliezen. Er is tevens een 24-punts keuzeknop aanwezig waarmee de racer direct instellingen kan aanpassen op bijvoorbeeld de tractie, koppeling remkracht en nog veel meer.

De Logitech G923 is vanaf 25 augustus beschikbaar voor de huidige generatie consoles en pc en zal ook direct werken op de nieuwe generatie consoles wanneer deze later dit jaar verschijnen. De adviesprijs van het stuur is €399,99.

Logitech G923-racestuur