Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Een nieuw, laatste Street Fighter V-seizoen is zojuist aangekondigd met een boel oude bekenden. In het totaal zullen er vijf nieuwe personages verschijnen tussen nu en herfst 2021, wat helaas nog vrij ver van ons verwijderd is.

De eerste bekende is Dan Hibiki, die altijd een soort komische en weinig succesvolle kopie is van Ryu en Ken. Zo is zijn Hadouken maar een klein pufje wind in plaats van een volledige vuurbal, en nog meer van zulk soort dingen. Hij zal in winter 2020 verschijnen en daarna komt Alpha 3– en Street Fighter IV-veteraan Rose aan de beurt in de lente van 2021. Vervolgens gaan we in de zomer van 2021 nog iets verder terug in de tijd naar Street Fighter III: A New Generation met oude fanfavoriet Oro. Ook komt er diezelfde zomer een gastpersonage in de vorm van Akira Kazama, bekend van Capcoms Rival Schools-vechtreeks. Later komt er ook nog een vijfde personage, maar die is nog niet aangekondigd. Je vindt de hele roadmap hieronder:

Alhoewel het op zich een toffe aankondiging is, zijn veel Street Fighter-fans (en wijzelf ook) geschrokken van de duur van het alles. Een jaar en wat maanden wachten op een paar nieuwe personages is nogal veel gevraagd, maar het coronavirus zal dan ook niet meegeholpen hebben. Gelukkig komt elke update ook met extra kostuums en de eerste update zal met een balans-update komen en zelfs met een “new battle mechanic”, wat van alles zou kunnen zijn om het spel weer even fris te houden. Het meest voor de hand liggende is een nieuwe Critical Art voor elk personage. We gaan het zien over een paar maanden.

Je kan de hele aankondiging hier nog terugkijken.