Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vandaag was het langverwachte Samsung Unpacked evenement. Vanwege het coronavirus werd het dit jaar enkel digitaal gehouden, maar desalniettemin werden de nodige producten onthuld, waaronder de Samsung Galaxy Watch 3.

De eerste Galaxy Watch is alweer ruim twee jaar oud en door de jaren heen zijn de technologieën verbeterd. Het uiterlijk van de Watch 3 is niet veel veranderd, maar qua hardware zijn er wel flinke verbeteringen doorgevoerd. Zo beschikt het horloge over een Exynos 9110-processor die wordt ondersteund door 8GB werkgeheugen. Er is tevens 1GB opslaggeheugen aanwezig om bijvoorbeeld apps te kunnen installeren. Er is een 1,2-inch en een 1,4-inch model beschikbaar. De aanwezige accu is vreemd genoeg wat minder krachtig, maar wellicht merk je daar met de nieuwe technologieën niet zoveel van.

Wat het uiterlijk betreft is de Galaxy Watch 3 net als zijn voorgangers voorzien van een draaiende bezel. Hiermee kan eenvoudig door het menu gebladerd worden. Het nieuwe model is tevens voorzien van nieuwe features zoals zuurstofsaturatie, verschillende gezondheidsfeatures en valdetectie, voor wanneer je plotseling ten val komt en je niet meer kunt bewegen. Zo wordt er automatisch een vooraf opgegeven contactpersoon ingeschakeld. Iets wat ook op de Apple Watch aanwezig is.

De Galaxy Watch 3 is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, met zowel 4G als zonder. Het is overigens nog niet bekend of het 4G-model ook in de Benelux verkrijgbaar zal zijn. De 1,2-inch uitvoering is beschikbaar in de kleuren zilver of brons en zal met een zwart of bronskleurig bandje worden geleverd voor de prijs van €429. Het 1,4-inch model is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart met een zwart lederen bandje. De adviesprijs hiervoor is €459. Samsung heeft aangegeven dat er later ook nog een premium-versie wordt uitgebracht voor de prijs van €649.

Samsung Galaxy Watch 3