Doorgaan naar artikel
Preview Samsung Galaxy Z Fold 2 getoond tijdens event
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens het Samsung Unpacked event is een preview gegeven van de Samsung Galaxy Z Fold 2, het opvolgend model van de eerste vouwbare smartphone van Samsung. De Z Fold zal naast de Galaxy Z Flip worden geproduceerd.

De vouwbare smartphone is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 865+ met Z55 5G-modem. De Galaxy Z Fold 2 heeft een 7,6-inch scherm waarmee het toestel 0,3-inch groter is dan zijn voorganger. De buitenkant is voorzien van een 6,2-inch scherm waarmee vrijwel het hele toestel wordt bedekt met het scherm. Ze hebben tevens het vouwmechanisme onder handen genomen. Dit is namelijk een erg kwetsbaar onderdeel bij de vouwbare smartphones. Een veelvoorkomende klacht is dat er vuil achter het scharnier kan komen waardoor het scherm defect kan gaan. De Galaxy Z Fold 2 is in het scharnier voorzien van een borstel waarmee dit tegengegaan moet worden. Ook de kier in gesloten toestand is kleiner geworden, dus is er ook minder kans op viezigheid tussen de schermen.

Samsung heeft verder nog geen details vrijgegeven. Op 1 september staat er nog een presentatie gepland van Samsung. Mogelijk dat er dan wel meer wordt onthuld.