Doorgaan naar artikel
Officiële FIFA 21-gameplaytrailer vrijgegeven
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het is nog enkele maanden voordat de nieuwe voetbalgame in de winkel ligt, maar we kunnen ons alvast voorbereiden middels de officiële FIFA 21-gameplaytrailer.

De trailer vermeldt onder andere dat de spelers worden beloond wanneer ze creatief zijn op het veld, zowel met als zonder bal. Zo kan je spelers beter laten vrijlopen waardoor je een betere scoringskans creëert. In het vorige deel kregen spelers meer controle over de een-op-een-duels, maar in FIFA 21 gaan ze nog een stapje verder met “Agile Dribbeling” en kan je je eigen creativiteit gebruiken om de spelers te passeren of juist om ze te verdedigen. Dit zorgt niet alleen voor prachtige acties, maar het is ook nog eens erg nuttig in het verloop van het spel doordat je misschien zo wel de perfecte steekpass kan geven richting het doel.

Ook de kunstmatige intelligentie is aangepakt waardoor ervaren spelers zelf in de gaten hebben wanneer ze buitenspel lopen en zich hierop aanpassen. Dit zorgt voor een realistische ervaring en ook voor een beter spelverloop. Daarnaast zijn de topspelers in FIFA 21 voorzien van dezelfde capaciteiten die ze in het echt op het veld ook laten zien. Zo is Virgil van Dijk ook echt een lastige verdediger en gooit zich gewoonweg voor elke bal die zijn richting op komt.

FIFA 21 is vanaf 6 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.