Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Er gingen al wat geruchten rond dat Sony zou komen met een opvolger van hun vlaggenschip als het om koptelefoons gaat, namelijk de WH-1000XM3. De kogel is door de kerk en de Sony WH-1000XM4 is officieel aangekondigd.

Net als zijn voorganger is het wederom een high-end draadloze koptelefoon met noice cancelling. Sony doet het al jaren goed in de 1000XM-serie. Vooral als het gaat om noice cancelling worden de koptelefoons hoog geprezen. Sony zegt met het nieuwste model de noice cancelling nog eens onder handen genomen en verbeterd te hebben waar mogelijk was. De WH-1000XM4 beschikt over dezelfde QN1 HD noise cancelling processor als zijn voorganger, maar Sony heeft voornamelijk het algoritme verbeterd. De fabrikant geeft aan dat de koptelefoon hiermee in staat is om realtime onderdrukking toe te passen waarmee bijvoorbeeld buitengeluiden beter worden weggefilterd. Ook zouden zowel hoge als midden frequenties beter gefilterd worden.

De oorschelpen zijn voorzien van 40mm-drivers en een accuduur die tot wel dertig uur aan luisterplezier kan bieden. De accu is overigens middels de snellaadfunctie na tien minuten laden voor vijf uur te gebruiken. Sony heeft ook nog enkele nieuwe features toegevoegd, waaronder de speak-to-chat. Hiermee herkent de koptelefoon de stem van de gebruiker en zal de muziek worden gepauzeerd en wordt het omgevingsgeluid toegelaten, waardoor je direct een gesprek kunt voeren zonder de koptelefoon af te hoeven zetten. Ook zal de Sony WH-1000XM4 herkennen wanneer je hem van je hoofd haalt. De muziek zal hierdoor automatisch gepauzeerd worden.

De koptelefoon is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart en zal later deze zomer beschikbaar zijn voor de prijs van €379.