Doorgaan naar artikel
Bereid je voor op Magikarp Pokémon GO-Community Day
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Het is bijna tijd voor de Magikarp Pokémon GO-Community Day en het is een Play Where You Are-editie van het evenement. Uiteraard hebben we net als vorige een hoop tips. Hieronder vind je alle door ons verzamelde tips:

Eventtijden

Deze Pokémon GO-Community Day vindt plaats op 8 augustus van 11.00 uur tot en met 17.00 uur. Dat betekent dat we zes uur lang kunnen profiteren van de verschillende voordelen.

Event-Pokémon: Magikarp

Tijdens het evenement is Magikarp de speciale event-Pokémon. Een Pokémon die iedere diehard-speler kent als één van de meest nutteloze Pokémon in zijn eerste evolutie, maar heel nuttig in zijn tweede evolutie. Niantic heeft op de officiële website aangekondigd dat er ook een shiny-variant zal zijn.

  • Tip: Gebruik je Incense, deze zorgt voor een hoop Magikarp (minimaal 360 in zes uur)
  • Tip: Zorg dat je voldoende ballen hebt (je buddy brengt ze niet meer)
  • Tip: Zorg dat je veel Pinap Berries hebt (dubbele candy betekent meer Gyarados)

Event-move: Aqua Tail

Iedere Magikarp die je tijdens Pokémon GO-Community Day evolueert in een Gyarados en iedere Gyarados die je tijdens het evenement vangt, heeft als aanval Aqua Tail. Bijzonder natuurlijk, maar is deze aanval ook echt goed? Volgens de experts wel, maar dan vooral voor PVP.

  • Tip: Als je al veel Magikarp hebt, ruil er dan een paar met kans op een lucky-versie

Event-bonus: 3 x Catch Stardust

Net als de vorige keer, zijn er dit keer ook drie uur lang twee bonussen voor spelers. De belangrijkste is de Catch Stardust die je kunt krijgen. Je krijgt voor iedere vangst (dus ook niet Magikarp) drie keer meer Stardust. Let op, dit geldt alleen voor vangsten. Niet voor het uitbroeden van eieren of andere acties.

  • Tip: Gebruik het hele evenement Star Piece (in totaal 4.5 keer meer Stardust bij vangen)

Event-bonus: Drie uur Incense

Ook dit keer duren niet de lures maar de Incense drie uur tijdens het evenement. Het gebruik van Incense moet nog meer Pokémon en dus nog meer shinies opleveren. Ideaal dus voor de fanatieke spelers die nog meer willen vangen.

  • Tip: Vergeet niet je Incense gelijk twee keer aan te zetten
  • Tip: Zet je je Incense vier keer aan, dan heb je ook na het evenement nog drie uur Incense (in totaal dus nog zes uur extra)

Het laatste nieuws

Wil je ons ook in deze tijd steunen en profiteren van exclusieve extra’s? Support ons dan via Patreon! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste gamenieuws, maar ook alles over Pokémon GO via onze vernieuwde pagina en op sociale media: FacebookTelegram en WhatsApp.