Doorgaan naar artikel
Arkane brengt uitgebreide Deathloop – developer-update tijdens QuakeCon
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Afgelopen zomer toonde Arkane Studios voor het eerst gameplay van hun aankomende titel Deathloop. Tijdens QuakeCon werd de Deathloop – developer-update getoond, waarin gamedirecteur Dinga Bakaba en art-directeur Sebastien Mitton voor het eerst meer details onthullen. In de game wordt hoofdpersoon Colt geïntroduceerd, een man die vastzit in een tijdloop waardoor hij steeds dezelfde dag herleefd op het eiland Blackreef, waar iedereen hem wil doden. Om deze cyclus te doorbreken moet hij acht sterke personen ombrengen die zich op verschillende plaatsen bevinden. Tijd is de grootste vijand van Colt en het is aan de speler om het opsporen van deze personen zorgvuldig te plannen. Er wordt volledige vrijheid gegeven hoe je het doelwit wil ombrengen, welke zwakheden je gebruikt en welke stijl.

Deathloop - developer update

Deathloop gaat uiteraard niet zonder de antagonist en dat is Julianna, de aartsrivaal die de plannen van Colt probeert te ondermijnen. Bijzonder is dat er de mogelijkheid is om als Julianna te spelen om zo nog meer chaos te veroorzaken. De speler heeft de keuze om de cyclus te doorbreken als Colt of juist de slechterik te worden als Julianna. Dit vind allemaal plaats in Blackreef, een afgelegen eiland met hevige pop-art invloeden uit de jaren 60.

Deathloop - developer update

Tot slot vertelt Dinga Bakaba dat de first-person shooter geoptimaliseerd wordt voor de PlayStation 5. Dat betekent dat we hoge framerates kunnen verwachten, 4K-resolutie en ondersteuning voor HDR. Tevens worden de nieuwe DualSense-controller-mogelijkheden uitgebreid gebruikt zoals haptische feedback en adaptive triggers voor een realistische ervaring. Deathloop zal uitkomen op de PlayStation 5 en pc, al is nog niet bekend wanneer.