Doorgaan naar artikel
Halo Infinite uitgesteld tot 2021
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Een grote klap voor Microsoft: vannacht is aangekondigd dat Halo Infinite uitgesteld is tot 2021. De keuze is gemaakt “om een Halo-ervaring te kunnen bieden die bij 343’s visie past.”

Dit is een big deal voor Microsoft, omdat Halo Infinite echt als het paradepaardje voor de Xbox Series X werd neergezet. Bij de showcase van slechts een paar weken geleden werd in de aanloop ernaar vooral over Halo Infinite gepraat door Microsoft zelf en het evenement werd ook geopend met de game als spektakel.

In de tweet wordt onder andere ook het coronavirus als reden opgegeven, maar daar zetten we onze vraagtekens bij. Niet omdat het virus geen impact op de ontwikkeling zal hebben gehad, maar omdat slechts een paar weken terug Halo Infinite nog vol vertrouwen neer werd gezet als een titel voor 2020. Een veel waarschijnlijkere reden is dat 343 een beetje geschrokken is van de klachten over de graphics van de game. Zo is Craig, zie de afbeelding hieronder, vooral uitgegroeid tot een meme … en niet om de juiste redenen.

Halo Infinite uitgesteld Craig