Doorgaan naar artikel
Shiny Unown-kans is volgens jullie bevindingen hoger dan bij meeste raids
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Wat veel spelers zich afvragen is hoe groot de Shiny Unown-kans is en alhoewel hij nog minder dan twaalf uur in raids zit voorlopig, hebben we met denk aan jullie een eerste antwoord op deze vraag. Om tot dit antwoord te komen hebben we een klein onderzoek gehouden. Daaraan hebben bijna 400 mensen meegedaan. Om tot betrouwbare cijfers te komen hebben we een aantal uitkomsten uitgesloten. Helaas zijn er altijd mensen die proberen dergelijke onderzoeken negatief te beïnvloeden.

We willen benadrukken dat deze cijfers niet 100% bevestigd zijn, maar samengesteld zijn op basis van jullie bevinden. Er kunnen dus geen rechten aan ontleend worden.

Deze groep heeft bijna 3200 raids gedaan en daarvan waren er 85 shiny. Dat brengt een gemiddelde van ongeveer één op 37,5 Unown is shiny uit een raid. Dat maakt de Shiny Unown-kans bijvoorbeeld hoger dan die van de meeste raid-only Pokémon zoals Timbur en Klink, maar lager dan die van legendarische Pokémon. We zagen ook dat een hele grote groep nog lang niet zoveel raids heeft gedaan en alhoewel we niemand op kosten willen jagen, willen we jullie wel geruststellen dat als je nog geen shiny hebt, dit niet heel gek is. Uit ons onderzoek heeft ongeveer twintig procent maar een shiny.

Wil je ons ook in deze tijd steunen en profiteren van exclusieve extra’s? Support ons dan via Patreon! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste gamenieuws, maar ook alles over Pokémon GO via onze vernieuwde pagina en op sociale media: FacebookTelegram en WhatsApp.