Doorgaan naar artikel
Hoe bereid je je het best voor om zeker te zijn van een nieuwe console?
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Over een paar maandjes is het alweer zo ver en liggen de PlayStation 5 en Xbox Series X in de schappen. Met de coronapandemie is de kans groot dat er flinke tekorten zullen zijn. Wij geven je een vijftal tips om er zeker van te zijn dat jij straks niet achter het net vist!

  1. Doe meerdere pre-orders: hoewel je waarschijnlijk een kleine vooruitbetaling moet doen, is dit sowieso de grootste kans op succes. In het ergste geval zit je wellicht opgescheept met meerdere exemplaren, maar gezien de gekte rondom de lancering vang je daar op sites als Marktplaats vast een mooi prijsje voor.
  2. Ga vroeg voor de deur liggen bij de grote winkelketens: hoewel je kunt gokken op je fijne, kleine speciaalzaakje in je woonplaats, is de kans groot dat bijvoorbeeld MediaMarkt een stuk meer exemplaren krijgt om te verkopen. Wil je ook nog een mooi parkeerplekje, dan is de kans op autoschade natuurlijk aanwezig. Het is dan wel handig om goed verzekerd te zijn en hier kun je van te voren je autoverzekering vergelijken.
  3. Steek de grens over: hoe groter het land, hoe meer exemplaren. Voor gamers die dicht bij de grens met Duitsland wonen, kan het lonen om daar de gok te wagen. Naast de MediaMarkt is daar ook nog de Saturn waar ongetwijfeld ook de nodige exemplaren te krijgen zijn.
  4. Stuur je vrienden op pad: misschien heb je in je vriendenkring wel personen die ook dolgraag zo’n nieuwe console willen. Door je als vriendengroep te verdelen over meerdere vestigingen en retailers, vergroot je je kans enorm. Wel is de kans groot dat een van jullie een behoorlijk bedrag moet gaan voorschieten, maar aan de andere kant: een Tikkie is zo verstuurd in deze tijd.
  5. Blijf waar je bent: mocht je gokken op een bepaalde winkel, dan wordt je ongetwijfeld gek gemaakt met berichten over kortere wachtrijen en grote voorraden elders. Helaas blijkt deze informatie zelden te kloppen en het enige dat je bereikt is dat je op een andere locatie op een nog ongunstiger plekje in de wachtrij komt te staan.

Een garantie op succes zijn deze tips natuurlijk allerminst, maar op deze manier maximaliseer je wel je kans dat jij straks als een van de eersten next-gen gaat gamen en zodoende iedereen jaloers kan maken met de fantastische nieuwe games die bij de lancering verkrijgbaar zijn. Voor welke van de twee consoles ga jij?