Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Tennis World Tour 2 lijkt het een stuk beter te gaan doen dan zijn voorganger. Met name de rally's voelen erg goed als ze eenmaal op gang komen.

Tennis World Tour was een game die Tennis-games weer helemaal terug had moeten brengen. Het was de spirituele opvolger van Top Spin en was enorm veelbelovend. Toen de game eenmaal uitkwam, merkte je echt dat het op geen enkel vlak af was. Het was echt een rotzooitje. Gelukkig heeft uitgever Nacon (voorheen BigBen) de boel niet opgegeven en een nieuwe studio, Big Ant Studios, aan de slag laten gaan met een vervolg. Wij hebben alvast een kijkje genomen naar Tennis World Tour 2 voordat het in september in de winkels ligt.

Tennis World Tour 2 moet op alle vlakken een verfijnde versie worden van zijn voorganger: er zijn twee keer zoveel animaties zodat de spelers soepeler over het veld lopen, je speler struikelt niet meer zomaar uit het niets als je van links naar rechts gaat en het timen van je slagen moet veel fijner werken.

En dit klopt ook allemaal redelijk. De animaties zien er degelijk uit en het over het veld lopen voelt lekker en redelijk realistisch. Verwacht vooral geen game die eruit ziet als de grote voetbal- of basketbalgames, maar daar is het budget ook niet naar en dat maakt ook niet al te veel uit. De paar spelers die we in de preview hebben gezien zien er misschien niet nét echt uit, maar ze lijken wel behoorlijk. Met name de Belg David Goffin kon je meteen herkennen.

Het systeem van Tennis World Tour 2 is in het begin even wennen, maar door de manier waarop je je slagen moet timen en het ook invloed heeft voor wat voor slag je kiest (top spin, slice, dropshot, of normaal), voelen rally’s heerlijk als je eenmaal alles wat meer onder de knie hebt. Je hebt echt het gevoel dat je in bepaalde momenten een slimme keuze kan maken door wel of juist niet voor een slice naar de andere hoek te gaan.

Eigenlijk is dat al genoeg om voorzichtig enthousiast te worden voor Tennis World Tour 2. Er moeten een boel speelmodi in het spel gaan zitten die wij nog niet hebben kunnen testen in onze previewversie. Denk aan potjes spelen met vier man (dubbelen), een carrièremodus, tutorials en een serieuze ondersteuning voor online, aldus Nacon. Ook zal je kaarten kunnen gaan verzamelen om in wedstrijden te gebruiken voor bonussen. Denk aan het helpen met je uithoudingsvermogen of je service iets verbeteren. Het is allemaal puur gratis te verzamelen: iemand anders zal geen voordeel hebben doordat ze geld hebben uitgegeven, want dat is niet mogelijk.

Maar voordat we te hard van stapel lopen: er zijn nog de nodige vraagstukken die de game moet gaan beantwoorden bij de volledige release. Zal er niet een bepaalde manier van een slag zijn die de computer altijd op het verkeerde been gaat zetten? Hoe is de carrièremodus? Ga zo maar door.

Voorlopig kijken we voorzichtig uit naar Tennis World Tour 2. Nog een paar weken wachten!