Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

Motorola houdt op 9 september een evenement, waar mogelijk een nieuwe opvouwbare Motorola Razr smartphone zal worden gelanceerd. Op basis van teasers die het bedrijf heeft uitgestuurd is een aankondiging van de tweede generatie Razr smartphones zeer aannemelijk. Een nieuw Razr-toestel werd namelijk al langere tijd verwacht.

De Motorola Razr kwam oorspronkelijk begin jaren 2000 uit en was in de hoogtijdagen van Motorola een iconisch toestel. Toentertijd was het openklappen van een mobiele telefoon minder bijzonder, maar de Razr wist met o.a. design, een goede camera en een mooi display veel gebruikers aan te trekken. Begin dit jaar bracht Motorola de Razr 2019 uit, met o.a. een opvouwbaar 6,2 inch OLEd-display en een extra 2,7 inch OLED-display aan de voorzijde. Het toestel kreeg een midrange Qualcomm Snapdragon 710-processor mee en een enkele 16 Megapixel camera aan de achterzijde.

Volgens geruchten wijkt de tweede generatie Razr (met mogelijk de naam Motorola Razr 2 of Motorola Razr 2020) niet al te veel af van het design van zijn voorganger, maar wordt deze wel groter. Het opvouwbare display groeit waarschijnlijk naar 6,7 inch. De camera’s krijgen mogelijk een upgrade naar een 48 Megapixel hoofdcamera en een 20 Megapixel selfie-camera. Uit gelekte documenten wordt daarnaast verondersteld dat de 2.633 mAh accu van het toestel zich in twee delen in het opvouwbare frame bevindt.

Hoewel het idee van een nieuwe Motorola Razr op veel enthousiasme kon rekenen, bleek de Razr 2019 wel wat productiefouten te bevatten. Ook was de prijs vrij hoog voor een toestel met slechts midrange-specificaties. Het is nog niet duidelijk of Motorola deze zaken met de Razr 2 zal verbeteren. Hoe dan ook hebben fans van de eerste Razr een nieuw toestel om naar uit te kijken.