Doorgaan naar artikel
EA Access en Origin krijgen een naamswijziging naar EA Play
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Vandaag is door Electronic Arts bekendgemaakt dat hun abonnementsdiensten EA Access en EA Origin gezamenlijk verder gaan onder de naam EA Play. De Premier-variant van Origin zal voortaan EA Play Pro gaan heten. De uitgever probeert hiermee de naamgeving wat meer in lijn te brengen met elkaar. In het verleden werden er ook al digitale events georganiseerd onder de EA Play Live-naam.

Daarnaast is ook bekendgemaakt dat EA Play op 31 augustus gelanceerd gaat worden op Steam, waarmee het totale aantal platforms waarop de dienst beschikbaar is op vier uitkomt.

Als je lid bent van de abonnementsdienst kun je nieuwe releases van de uitgever 10 uur uitproberen en daarnaast zijn er een flinke stapel oudere titels beschikbaar om te spelen binnen het abonnement. Met de Play Pro-variant krijg je de beschikking over alle nieuwe EA-titels bij de lancering. Daarnaast zitten er een hoop extraatjes als korting op aankopen, exclusieve uitdagingen en in-game-voorwerpen bij.

Overigens gaf Venturebeat-journalist Jeff Grub niet al te lang geleden aan dat EA Play ook deel uit gaat maken van de Game Pass dienst van Microsoft, wat het een nog betere deal zou maken. Dit is tot op heden echter nog niet bevestigd.