Doorgaan naar artikel
Logitech Pro X Wireless
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Logitech Pro X Wireless is een erg fijne en degelijke headset. Er zijn veel instelmogelijkheden al zijn deze niet altijd even goed. De headset is overigens ook voor elke situatie te gebruiken door de ruime keuze aan bijgeleverde accessoires.

Logitech heeft al flink wat headsets in hun assortiment voor zowel hun standaard- als gaming-divisie. De Logitech Pro X Wireless is één van de meest recente modellen. Hoe wij over dit apparaat denken, lees je in deze review.

De flinke doos levert ons na het uitpakken behoorlijk wat accessoires op naast de headset zelf uiteraard. Zo wordt hij standaard geleverd met een opberghoes, USB-kabel, USB-dongel, 3,5mm-jackkabel, een splitter-kabel en zachte oorkussens die je kunt verwisselen met de kunstlederen versies die standaard zijn gemonteerd op de headset. De hoeveelheid accessoires lijkt misschien wat overbodig, maar biedt daarentegen voor iedereen een mogelijkheid om de headset te kunnen gebruiken, al zal hij standaard worden gebruikt als draadloze headset op de pc.

Logitech Pro X Wireless

Niet alleen de accessoires, maar ook de headset voelt erg degelijk aan en geeft je het pro-gevoel. Zo zijn de kabels gevlochten zodat ze minder snel defect gaan, maar ook niet zo snel gaan krullen of in de knoop raken. Het apparaat zelf is erg stevig opgebouwd door de dikke hoofdband en de relatief grote oorschelpen. Logitech heeft ook voor een premium kleurstelling en bouwmateriaal gekozen, zodat hij er ook erg strak uitziet zonder toeters en bellen. De metalen plaat op de zijkant van de oorschelpen is tevens voorzien van het G-logo en zorgt voor een professionele look. Wel opvallend is het ouderwetse telefoonachtige snoer die de oorschelpen met elkaar verbinden. Deze gekrulde kabel is opvallend aanwezig wat mogelijk niet iedereen mooi vindt.

Wat het draagcomfort betreft kunnen we redelijk kort zijn, want dat is namelijk gewoon goed. Mocht je geen fan zijn van de kunstlederen oorkussens omdat deze vaak snel wat warm worden en voor zweetvorming kunnen zorgen, heb je alsnog de mogelijkheid om deze te vervangen voor textiele oorkussens. De Logitech Pro X Wireless zit goed en stevig op je hoofd zonder dat deze duidelijk merkbaar aanwezig is, ondanks het wat zwaardere gewicht van 370 gram. Ook bij langere speelsessies blijft het draagcomfort hoog.

Logitech Pro X Wireless

Over de geluidskwaliteit kunnen we helaas niet zo kort zijn. Dit komt een beetje door de instelmogelijkheden van de Logitech Pro X Wireless. Standaard wordt er gebruikgemaakt van 2.0 stereogeluid en dit klinkt bijzonder goed. Alles klinkt zuiver en de volle bas zorgt voor een goede ondersteuning. In-game klinken explosies lekker in je oren en zijn bijvoorbeeld voetstappen van vijanden goed te lokaliseren. Middels de Logitech-software is het mogelijk om enkele aanpassingen te maken, waaronder het inschakelen van de virtuele surround-sound. Na het aanpassen klinkt alles anders en minder overtuigend dan de standaard stereo-instellingen.

Logitech Pro X Wireless

Ook de microfoon is jammer genoeg niet zo overtuigend. Het is niet slecht, maar ook niet supergoed. Voor een simpel potje gamen met vrienden zal het meer dan genoeg zijn, maar wanneer je een professioneel gamer bent of een streamer, dan is de kans groot dat de kwaliteit en zuiverheid wat tegenvalt. In de software is overigens ook mogelijk om Blue Vo!ce in te schakelen of te kiezen voor verschillende presets, maar deze voegen vrij weinig toe. Door de Lightspeed-functionaliteit is er nagenoeg geen vertraging tijdens het gamen waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

Alles bij elkaar opgeteld, heb je voor de adviesprijs van €199,- een stevige, strakke en audio-technisch goede headset. Er zijn veel instelmogelijkheden, maar deze pakken helaas niet altijd even goed uit.