Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Razer Acari is de perfecte aanvulling op je gamingmuis. Deze professionele muismat kan je reactiesnelheid en spel verbeteren door zijn lage weerstand en dit is merkbaar op elk spelniveau.

De Razer Acari is het nieuwste accessoire voor de muis, namelijk een muismat. Jaren geleden gebruikte vrijwel iedereen een muismat, maar toen waren de muizen ook nog voorzien van een bal en dat werkte een stuk fijner op een muismat. Later kwamen de optische muizen en die werkte op vrijwel elk oppervlak en daarmee werden de matjes ook al gauw aan de kant geschoven. Nu worden muismatten veelal gebruikt voor gamers en daar is de Razer Acari dan ook voor bedoeld.

Bij het uitpakken treffen we een bijzonder dunne muismat aan. Dit komt onder andere doordat hij is voorzien van een hard oppervlakte. De onderkant is voorzien van een rubberachtige anti-slip laag waardoor de mat beter op je bureau blijft liggen. Met een afmeting van 42 bij 32 centimeter is het een behoorlijke, maar zeker geen al te grote muismat. Hij past prima naast je toetsenbord en doordat hij erg dun is, is de mat niet merkbaar aanwezig.

Razer Acari

De Razer Acari biedt gamers de mogelijkheid om razendsnel te handelen met hun muis. Dit komt middels de extreem lage weerstand waardoor de muis als het ware over de mat glijdt. Er is niet veel voor nodig om de muis soepel te laten bewegen. Dit is erg fijn in bijvoorbeeld shooters waarbij een snelle reactie vaak het verschil maakt tussen leven en dood. Daarnaast is het oppervlak water- en stofafstotend waardoor de Acari schoon blijft. Dit wordt mogelijk gemaakt door het ultraviolet geactiveerd nano-kraaloppervlak. Deze is tevens slijtvast waardoor de muismat voor langere tijd mee gaat zonder dat de weerstand toeneemt.

Razer Acari

Opvallend is dat dit een van de weinige nieuwe producten van Razer is zonder RGB-verlichting. De reden hiervan is waarschijnlijk omdat de mat zo dun is, maar het is wel een gemis als je Razer-gamingproducten gebruikt. Ook is de Acari niet de meest handige muismat om mee te nemen. Het harde oppervlakte zorgt ervoor dat je hem niet kunt buigen of kunt oprollen. Wanneer je regelmatig naar een LAN-party gaat of meespeelt aan wedstrijden dan is dit wel iets om rekening mee te houden. Voor de rest is de Razer Acari een fantastische professionele muismat die je spel zeker kan verbeteren en het is daarmee de €60 ook zeker waard.