Doorgaan naar artikel
Google Pixel 4a en 5G-variant in aantocht
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

Google lanceerde begin deze maand de Google Pixel 4a, een midrange smartphone die draait op de originele Android 10-variant, en zal daar waarschijnlijk op 30 september de Google Pixel 4a 5G aan toevoegen. Hoewel de Google Pixel-smartphones tot nu toe niet in Nederland uitkwamen, zijn de toestellen van de zoekgigant toch een belangrijke trendsetter op smartphonegebied. Daarnaast zijn de Pixel-toestellen via grijze import vanuit bijvoorbeeld Duitsland toch naar Nederland te halen.

De Google Pixel 4a behoort tot de Pixel 4-serie die in 2019 werd gelanceerd en vormt de meest betaalbare variant hiervan. Het toestel is op 3 augustus officieel aangekondigd, maar pas vanaf oktober verkrijgbaar. De Pixel 4a beschikt o.a. over een 5,8 inch OLED-display met Full HD-resolutie, een 12 megapixel camera aan de achterzijde en een 8 megapixel selfie-camera, een 3140 mAh accu en wordt aangedreven door de midrange Snapdragon 730G chipset. In Duitsland gaat dit toestel binnenkort voor €340,- over de toonbank.

Binnenkort biedt Google met de Pixel 4a 5G ook midrange-gebruikers de optie om van het snelle 5G-internet gebruik te maken. De Google Pixel 4a 5G zal daarnaast niet helemaal hetzelfde zijn als de Pixel 4a, want het toestel krijgt wellicht een dubbele camera aan de achterzijde mee. Ook is het display volgens de laatste informatie wat groter, namelijk 6,2 inch en mogelijk met een wat snellere Snapdragon 765G-chipset. Mogelijk wordt dit toestel op 30 september gelanceerd en kost het dan omgerekend €430,-.

Het is jammer dat Google de Pixel-toestellen niet officieel in Nederland uitbrengt. Voor wie wat meer moeite wil doen, zijn de Pixel-phones echter niet onbereikbaar. Als je ze weet te importeren heb je een kwalitatief uitstekend toestel in handen. Pixel-telefoons zijn tot nu toe bijvoorbeeld erg goed op gebied van camera-prestaties en ze bieden een schone Android-ervaring. Bovendien ben je met een Google Pixel-smartphone verzekerd van de laatste Android-updates, die je tevens als eerste ontvangt.