Doorgaan naar artikel
Britt Luttik
Britt Luttik
Redacteur
Profiel

Fabrikant Fitbit heeft drie nieuwe Fitbit-smartwatches onthuld. Het gaat om topmodel Fitbit Sense, opvolger Fitbit Versa 3 en de Fitbit Inspire 2. De Sense bevat een nieuwe eda-sensor (elektrodermaal) die de stresslevels kan meten door kleine elektrische veranderingen in de huid waar te nemen. Deze zijn namelijk zichtbaar door het zweet, wat de geleidbaarheid vergroot. Daardoor kan de smartwatch stress detecteren en helpen dit onder controle te krijgen. Daarnaast is de smartwatch uitgerust met een hartslagsensor, een temperatuursensor en belooft tot zes dagen batterijduur. Een van de andere toevoegingen is Fitbit Premium, waarmee de gebruiker toegang heeft tot nog meer data die voortkomt uit de functionaliteiten van het apparaat. De Fitbit Sense komt in verschillende varianten met bandjes van kunststof en leer en heeft een adviesprijs van €329,95.

nieuwe Fitbit smartwatches onthuld

De Fitbit Versa 3 is de opvolger van de populaire Versa 2. Dit model heeft ook de mogelijkheid om de huidtemperatuur te meten en een reeks functionaliteiten die vooral de focus leggen op gezondheid en fitness. Daarnaast zijn er verschillende functies die dagelijkse taken ondersteunen zoals een ingebouwde speaker en microfoon om telefoontjes op te nemen en een voicemail te sturen. De gebruiker kan kiezen tussen de assistent Google Assistant en Amazon Alexa Built-in. Voorheen was Amazon Alexa al aanwezig, maar nu heeft de fabrikant ook een overeenkomst met Google gesloten. De Fitbit Versa 3 komt in de kleuren zwart, donkerblauw met goud en roze met goud en heeft een adviesprijs van €229,95.

nieuwe Fitbit smartwatches onthuld

Tot slot is er de Inspire 2, het meest eenvoudige en budgetbewuste model. Dit model belooft een batterijduur van maar liefst tien dagen en heeft verschillende fitness-functionaliteiten zoals een tracker om gezonde gewoonten aan te leren, een modus die doelen per workout stelt en de mogelijkheid om voedsel en drank bij te houden.  Ook hier worden notificaties doorgestuurd die de gebruiker op de telefoon ontvangt. De Inspire 2 komt in de kleuren zwart, wit en roze, en heeft een adviesprijs van €99,95.