Doorgaan naar artikel
Cali van Keulen
Cali van Keulen
Profiel

Zijn onraad, intrige en mysterie helemaal jouw ding? Maak dan je borst maar nat. Naast de recent aangekondigde Hercule Poirot-verfilming van Death on the Nile komt er nog meer mysterie onze kant op in de vorm van: Enola Holmes!
Zoals de naam al doet vermoeden betreft het inderdaad familie van de beroemde detective met dezelfde achternaam. Het gaat om het zusje om precies te zijn.

Enola heeft jaren met haar moeder doorgebracht en is ‘Alone’ (Enola achterstevoren) nadat haar moeder op een ochtend nergens meer te bekennen is. Tijdens haar zoektocht zal ze grote veranderingen moeten ondergaan om succes te boeken. Maar lukt het Enola om haar moeder te vinden?

Enola wordt gespeeld door Millie Bobby Brown, met name bekend van Stranger Things. Haar broers Mycroft en Sherlock worden vertolkt door Sam Claflin (Me Before You) en Henry Cavill (The Witcher, Man of Steel) respectievelijk. En wie kan beter de rol van moeder van dit dynamische stel spelen dan Helena Bonham Carter (Harry Potter, The Crown)?

Enola Holmes ziet eruit als een leuke detectivefilm gecombineerd met een “coming of age”-verhaal rondom Enola. Als de trailer enige indicatie is, lijkt het een dol avontuur met de nodige humor te worden. De film is vanaf 23 september te bekijken op Netflix.