Doorgaan naar artikel
Playground-modus voor DiRT 5 onthuld
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Normaal gesproken rond deze tijd zou het grootste gedeelte van de gameperswereld aanwezig zijn bij gamescom 2020 in Keulen. Helaas kan het evenement dit jaar niet plaatsvinden met grote dank aan COVID-19. Gelukkig leven we wel in een tijd waarin het mogelijk is om zo’n beurs digitaal te organiseren. Het is niet helemaal hetzelfde, maar zeker beter dan helemaal niets. Gisteren was de openingsshow die sinds vorig jaar wordt georganiseerd door Geoff Keighley, die we ook kennen van The Game Awards. Tijdens gamescom Opening Night Live kregen we enkele aankondigingen en gameplay van reeds aangekondigde games te zien. Codemasters gebruikte de show om hun nieuwe Playground-modus voor DiRT 5 aan het publiek te tonen.

Playgrounds maakt het voor spelers mogelijk om eigen arena’s te creëren, bewerken, spelen en direct te delen met de wereld. De modus zal bestaan uit drie verschillende onderdelen:

  • Gate Crasher – Rijd zo snel mogelijk door strategisch geplaatste poorten. Het klinkt eenvoudig, maar na het toevoegen van loopings en andere obstakels wordt de uitdaging vertienvoudigd.
  • Gymkhana – Creëer een arena vol met drifts, donuts en andere uitdagingen. Spelers worden beloond voor snelheid en stijl.
  • Smash Attack – Speel verstoppertje op vier wielen. Positioneer breekbare objecten op strategische plaatsen en definieer een doelscore. Spelers moeten alle objecten in de snelst mogelijke tijd vinden en verzamelen.

DiRT 5 verschijnt 16 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Later dit jaar komen er ook nog versies voor de nieuwe consoles uit.